Eskarock:

utwory

Za Ostatni Grosz - Budka Suflera

Za Ostatni Grosz - Budka Suflera
Gramy to w: Eska Rock
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • At My Most Beautiful - R.E.M.
  • Kultowy Sad But True - Metallica
    Sad But True - Metallica
    liczba odtworzeń: 3119
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Prywatny Wszechświat - Abradab
  • Cars - Fear Factory
    Cars - Fear Factory
    liczba odtworzeń: 63
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Miracles (Someone Special) - Coldplay, Big Sean
    Miracles (Someone Special) - Coldplay, Big Sean
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Best Day - Carpark North
  • List - Hey
    List - Hey
    liczba odtworzeń: 432
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Mamy Królów Na Banknotach - Abradab
    Mamy Królów Na Banknotach - Abradab
    liczba odtworzeń: 153
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Amen - Halestorm
    Amen - Halestorm
    liczba odtworzeń: 5796
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I'm Gonna DJ - R.E.M.