Eskarock:

utwory

Change The Locks - Tom Petty and the Heartbreakers

Change The Locks - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Cars - Fear Factory
    Cars - Fear Factory
    liczba odtworzeń: 63
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Liar - Killer
    Liar - Killer
    liczba odtworzeń: 18
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nothing Else Matters - Metallica
  • Tonight, Tonight - The Smashing Pumpkins
    Tonight, Tonight - The Smashing Pumpkins
    liczba odtworzeń: 407
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Polska Rodzina - Big Cyc
  • Pieprz i Sól - Kasia Kowalska
    Pieprz i Sól - Kasia Kowalska
    liczba odtworzeń: 156
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Caught In A Web - Dream Theater
  • Tears Dy On Their Own - Amy Winehouse
  • Pay Ya Dues - Snoop Dogg
    Pay Ya Dues - Snoop Dogg
    liczba odtworzeń: 141
    do ulubionych strona artysty
  • Torches - Daughtry
    Torches - Daughtry
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty