Eskarock:

utwory

Ragtime - Budka Suflera

Ragtime - Budka Suflera
Tagi:

90s

rock

Gramy to w:
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera

tekst utworu: Ragtime

  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Kilka Zdartych Płyt - Dżem
  • All Of This And Nothing - Soulsavers, Dave Gahan
    All Of This And Nothing - Soulsavers, Dave Gahan
    liczba odtworzeń: 2102
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Zaćmienie Serca - Patrycja Markowska
    Zaćmienie Serca - Patrycja Markowska
    liczba odtworzeń: 25
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • My Friend - Groove Armada
    My Friend - Groove Armada
    liczba odtworzeń: 3
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Hard To Love - The Drums
  • Burn It To The Ground - Nickelback
    Burn It To The Ground - Nickelback
    liczba odtworzeń: 4038
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Asking For It - Shinedown
    Asking For It - Shinedown
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Crazy Train - Bullet For My Valentine
    Crazy Train - Bullet For My Valentine
    liczba odtworzeń: 68
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bed Of Razors - Children of Bodom
    Bed Of Razors - Children of Bodom
    liczba odtworzeń: 9
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kocham Cię jak Irlandię - Kobranocka
    Kocham Cię jak Irlandię - Kobranocka
    liczba odtworzeń: 2193
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty