Eskarock:

utwory

Ragtime - Budka Suflera

Ragtime - Budka Suflera
Tagi:

90s

rock

Gramy to w:
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera

tekst utworu: Ragtime

  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Kultowy The Man Who Sold The World - Nirvana
    The Man Who Sold The World - Nirvana
    liczba odtworzeń: 5302
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Parapet - Coma
  • The Jester Race - In Flames
    The Jester Race - In Flames
    liczba odtworzeń: 21
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nerves - Kids Of 88
    Nerves - Kids Of 88
    liczba odtworzeń: 35
    do ulubionych strona artysty
  • You're Going To Lose That Girl - The Beatles
  • Elvis Presley And America - U2
  • Riptide - Vance Joy
    Riptide - Vance Joy
    liczba odtworzeń: 65854
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Pod Papugami - Czesław Niemen
    Pod Papugami - Czesław Niemen
    liczba odtworzeń: 90
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bulletproof - Athlete
  • Falling Apart - Papa Roach
    Falling Apart - Papa Roach
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty