Within Temptation: The Aftermath – Show W Wirtualnej Rzeczywistości

2021-06-02 13:16 Dominik Pajewski
Within Temptation: The Aftermath – Show W Wirtualnej Rzeczywistości
Autor: Materiały prasowe

Zespół Within Temptation nigdy nie ograniczał się żadnymi granicami, co udowodnił poprzez swoją radykalną ewolucję i łączenie różnych gatunków muzycznych z rockiem i metalem. Formacja idzie teraz o krok dalej i ogłasza szczegóły swojego niesamowitego show, widowiska – dosłownie – nie z tego świata! Witajcie w Within Temptation: The Aftermath – Show W Wirtualnej Rzeczywistości!

Sharon den Adel:

Podczas całej pandemii nie chcieliśmy robić livestreamu. Magia widzenia i słyszenia zespołu na żywo podczas koncertu – w połączeniu z energią tłumu – to coś, czego nie da się tak po prostu odtworzyć przy wykorzystaniu livestreamu. Tak więc przez długi czas byliśmy po prostu bezradni. Jedno wiedzieliśmy na pewno: nie poszlibyśmy na kompromis i wykorzystanie livestreamu, dopóki nie moglibyśmy zaoferować czegoś niezwykłego, czegoś, po czym można byłoby pozbierać szczękę z podłogi, czegoś intrygującego, spektakularnego i mitycznego!

Wtedy znaleźliśmy to: świat, który moglibyśmy ukształtować według naszych najśmielszych fantazji, świat w którym my, jako zespół, moglibyśmy występować, zachowując dynamikę i magię naszych tradycyjnych koncertów na żywo. Jesteśmy absolutnie podekscytowani, mogąc zaprosić Was do Within Temptation: The Aftermath – Show W Wirtualnej Rzeczywistości. Widowisko, które rozgrywa się w różnych odsłonach postapokaliptycznego świata, w którym jesteśmy świadkami następstw zagłady ludzkości. Świata, w którym tak naprawdę nie wiadomo, czy cokolwiek/ ktokolwiek z rasy ludzkiej przetrwało. – komentuje Sharon den Adel.

The Aftermath to widowisko napędzane najnowocześniejszą technologią, która umożliwia zespołowi zagranie na poziomie – dosłownie – nie z tego świata! W tym godzinnym show grupa wykona zestaw nowszych i starszych utworów w czterech różnych światach, które współdziałać będą zarówno z samym zespołem, jak i z muzyką. Spodziewać się można również gości specjalnych z całego świata i elektryzujących duetów, w jeszcze bardziej efektownych sceneriach.

Koncertem tym Within Temptation buduje pomost pomiędzy chwilą obecną, a czasem, kiedy zespół będzie mógł występować: “Jesteśmy absolutnie porażeni faktem, że trasa Worlds Collide Tour znów została przesunięta. Mamy nadzieję, że dzięki temu cyfrowemu widowisku fani będą mogli poczuć naszą energię, miłość i przede wszystkim naszą pasję do muzyki. Trzymajcie się i mamy nadzieję, że spotkamy się 8 lub 9 lipca”.

Co tam w środku gra - Serj Tankian winyl

Daty:

  • 8 lipca, 2021, Europa (8PM CEST / 7PM BST).
  • 9 lipca, 2021, Ameryka Północna i Południowa (8pm ET (UTC-4) / 5pm PT (UTC -7) / 9pm BRT (UTC3) / 7pm CST (UTC -5).

Bilety w cenie 24,99 euro (dla 1 osoby) lub 29,99 euro (dla 2 lub większej ilości osób oglądających koncert w tym samym pokoju) dostępne są na stronie within-temptation.com.

Nowy singiel “Shed My Skin”.

Wraz z nadchodzącym widowiskiem Within Temptation ogłasza wydanie zupełnie nowego singla “Shed My Skin”, który ukaże się już 25 czerwca. Piosenka ta powstała we współpracy z niemiecką metalcore’ową grupą Annisokay. Efektem tej kolaboracji jest szczery, metalowy hymn.

‘Shed My Skin’ to trzeci z serii samodzielnie wydanych singli przez Within Temptation i ukaże się we wszystkich serwisach streamingowych 25 czerwca tego roku. Oficjalny klip do tego utworu będzie miał swoją premierę podczas widowiska Within Temptation: The Aftermath – Show W Wirtualnej Rzeczywistości, 8 i 9 lipca, 2021.

Within Temptation: The Aftermath – Show W Wirtualnej Rzeczywistości
Autor: Materiały prasowe