Eskarock:

tekst utworu

Forever Not Yours - A-HA

O Zespole: A-HA   Grupa powstała w Norwegii w 1982 roku. Jej założycielami byli: Morten Harket, Magne Furuholmen, Paul Waaktaar-Savoy

W 1984 roku ukazał się singiel "Take On Me" z pierwszej płyty zatytułowanej "Hunting High and Low". Do tego utworu powstał również animowany teledysk, który w krótkim czasie stał się przebojem znanym na całym  wiecie.
1985 - ukazuje się płyta "Hunting High and Low",  z której najwiekszym powodzeniem cieszyły się utwory "The Sun Always Shines On TV", "Train Of Thoughts". W tym czasie A-HA koncertuje i umacnia swoją pozycję na listach przebojów. Zespół nagrywa kolejną płytę "Scoundrel Days", na której tez znajduje się mnóstwo hitów między innymi "The Swing Of Things", "I've Been Losing You"i "Cry Wolf". Na zakonczenie trasy koncertowej A-HA otrzymało propozycję napisania piosenki do filmu o nowych przygodach Jamesa Bonda i tak powstał utwór "The Living Daylights".

W 1989 Morten Harket żeni się ze szwedzką modelką i aktorką Camillą Malmquist.
Płyta "East Of The Sun, West Of The Moon" i "Memorial Beach" nie przyniosła już tylu hitów co poprzednie albumy, słychać tam było więcej brzmień rockowych. Przeróbka "Crying In The Rain" znalazła się na listach przebojów. Muzycy jednak postanowili odpocząć od muzyki i zawiesili działalność do 1998 roku.
Gdy zespół nie nagrywał gitarzysta Paul Waaktaay-Savoy założył drugi zespół "Savoy", z którym nagrał płytę. Morten Harket wydał swój debiutancki album, który odniósł znakomity sukces.
W 1998 roku członkowie A-HA zostali zaproszeni na uroczystość wręczenia Pokojowej Nagrody Nobla gdzie zaprezentowali nową piosenkę "Summer Moved On"  i to wtedy reaktywowała się ponownie grupa A-Ha, która w niezmienionym składzie gra do dziś.
W 2002 roku zespół wyruszył w trasę koncertową i zawitał również do Warszawy.
W 2003 roku wydany został koncertowy album "How Can I Sleep with Your Voice in My Head", na którym znalazło się 14 numerów w wersji Live
Kolejna płyta "Analogue" którą promował singiel "Celice" ukazała się dwa lata później.


 Skład zespołu

    * Morten Harket    śpiew
    * Magne Furuholmen   instrumenty klawiszowe
    * Paul Waaktaar-Savoy   śpiew, gitara

Dyskografia

    * 1985 Hunting High and Low
    * 1986 Scoundrel Days
    * 1988 Stay on These Roads
    * 1990 East of the Sun, West of the Moon
    * 1991 Headlines and Deadlines
    * 1993 Memorial Beach
    * 2000 Minor Earth Major Sky
    * 2002 Lifelines
    * 2003 How Can I Sleep with Your Voice in My Head
    * 2004 THE SINGLES: 1984 - 2004
    * 2005 Analogue
    * 2009 Foot of the Mountain

Więcej na stronie artysty: A-HA

Forever Not Yours - A-HA tekst

Hold me tight, this is a lonely night
And I've hurt you babe, 'cause you're my light
Make me strong, just like you make me weak
And your hands reach out for me
Even in your sleep

Chorus:

I'll soon be gone now
Forever not yours
It won't be long now
Forever not yours

Memories they keep coming through
The good ones hurt more than the bad ones do
The days were hot, and the nights were deep
And I miss you, babe
I miss you, babe

Repeat chorus

I'll soon be gone now

It won't be long now
Forever not
Forever not yours

Repeat chorus (2 times)


Autor Tekstu: Magne Furuholmen, Morten Harket, Ole Sverre Olsen

Kompozytor: Magne Furuholmen, Morten Harket, Ole Sverre Olsen






czytaj całość


A-HA

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Skąd ten wir - Leski
    Skąd ten wir - Leski
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Brand New Day - Bryan Adams
    Brand New Day - Bryan Adams
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Blackmail - 10cc
  • Colours - Grouplove
  • The Next Day - David Bowie
    The Next Day - David Bowie
    liczba odtworzeń: 259
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Deeper Underground - Jamiroquai
    Deeper Underground - Jamiroquai
    liczba odtworzeń: 73
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • How Many Times - Illusion
    How Many Times - Illusion
    liczba odtworzeń: 35
    do ulubionych strona artysty
  • Too Many Miracles - Badly Drawn Boy
  • Over Now - Alice in Chains
  • Skeletons - Yeah Yeah Yeahs