Eskarock:

tekst utworu

Scream - Michael Jackson , Janet Jackson

O Zespole: Janet Damita Jo Jackson - wokalistka amerykańska, kompozytorka, autorka tekstów, producentka nagrań, aktorka, tancerka. Urodziła się 16 maja 1966 r. Jest najmłodszym z dziewięciorga dzieci w rodzinie Jacksonów. W wieku 7 lat Janet zaśpiewała po raz pierwszy na scenie wraz z braćmi w zespole Jackson 5, następnie w roku 1977 pojawiła się w obsadzie serialu  Dobre czasy , Diff rent Strokes  i  A New Kind of Family .

W wieku 16 lat (1982) Janet wydała debiutancki album pod tytułem "Janet Jackson". Kilka singli z płyty Janet próbowało przebić się na wyższe miejsca list przebojów niestety bez sukcesu. Dwa lata później artystka wydała kolejny album "Dream Street" który okazał się jeszcze większą klapą!
W tym samym czasie Janet dalej próbowała sił na ekranie, wystąpiła w musicalu "Sława".
Trzy lata później wydała czwarty album, Rhythm Nation 1814, który pokrył się sześciokrotną platyną w USA.
Album Janet (1993) wzmocnił jej publiczny wizerunek.
Na kolejny album Janet kazała czekać swoim fanom do 2001 roku. Album "All For You" zajął pierwsze miejsce w rankingu najchętniej kupowanych płyt.
W 1991 Janet podpisała kontrakt z wytwórnią Virgin, w której wydała kolejne krążki: All For You (2001) , Damita Jo (2004), 20 Y.O. (2006).
 



Albumy studyjne:

    * Janet Jackson (1982)
    * Dream Street (1984)
    * Control (1986)
    * Rhythm Nation 1814 (1989)
    * Janet (1993)
    * The Velvet Rope (1997
    * All For You (2001)
    * Damita Jo (2004)
    * 20 Y.O. (2006)
    * Discipline (2008)

Albumy kompilacyjne:

    * Control - The Remixes (1987)
    * Janet.Remixed (1995)
    * Janet Jackson 1986-1996 Design Of A Decade (1996)

 Filmografia

    * 2007: Małżeństwa i ich przekleństwa (Why Did I Get Married?) jako Patricia
    * 2000: Will & Grace (go cinnie) jako ona sama
    * 2000: Gruby i chudszy 2: Rodzina Klumpów (Nutty Professor II: The Klumps) jako Denise
    * 1993: Poetic Justice - film o miło ći (Poetic Justice) jako Justice
    * 1982-1987: Fame jako Cleo Hewitt (1984-1985)
    * 1979-1980: A New Kind of Family jako Jojo Ashton
    * 1978-1986: Diff'rent Strokes jako Charlene DuPrey
    * 1977-1986: Statek miło ci (Love Boat, The) jako Della
    * 1974-1979: Good Times jako Penny Woods (1977-1979)


Więcej na stronie artysty: Janet Jackson

Scream - Michael Jackson, Janet Jackson tekst

(Michael)
Tired of injustice
Tired of the schemes
Kinda disgusted
So what does it mean
Kicking me down
I got to get up
As jacked as it sounds
The whole system sucks

(Janet)
Peek in the shadow
Come into the light
You tell me I'm wrong
Then you better prove you're right
You're sellin' out souls but
I care about mine
I've got to get stronger
And I won't give up the fight

(Michael)
With such confusions don't it make you wanna scream
Your bash abusin' victimize within the scheme

(Janet)
You try to cope with every lie they scrutinize

(Both)
Somebody please have mercy
'Cause I just can't take it

Stop pressurin' me
Just stop pressurin' me
Stop pressurin' me
Make me wanna scream
Stop pressurin' me
Just stop pressurin' me
Stop pressurin' me
Make you just wanna scream

(Michael)
Tired of you tellin' the story your way
It's causin' confusion
You think it's okay

(Janet)
Keep changin' the rules
While you're playin' the game
I can't take it much longer
I think I might go insane

(Michael)
With such confusion don't it make you wanna scream
Your bash abusin' victimize within the scheme

(Janet)
You find your pleasure scandalizin' every lie

(Both)
Oh father, please have mercy 'cause
I just can't take it

Stop pressurin' me
Just stop pressurin' me
Stop pressurin' me
Make me wanna scream
Stop pressurin' me
Just stop pressurin' me
Stop fucking with me
Make me wanna scream

(Janet)
"Oh my God, can't believe what I saw
As I turned on the TV this evening
I was disgusted by all the injustice
All the injustice"

(Michael)
"All the injustice"

(News Man)
"A man has been brutally beaten to death by
Police after being wrongly identified as a
robbery suspect. The man was
an 18 year old black male..."

(Michael)
With such collusions don't it make you wanna scream
Your bash abusin' victimize within the scheme

(Janet)
You try to cope with every lie they scrutinize

(Both)
Oh brother please have mercy
'Cause I just can't take it

Stop pressurin' me
Just stop pressurin' me
Stop pressurin' me
Make me wanna scream
(Repeat 6 times)

Autor Tekstu: James Harris III, Terry Lewis, Michael Jackson, Janet Jackson, Michael Jackson

Kompozytor: James Harris III, Terry Lewis, Michael Jackson, Janet Jackson, Michael Jackson






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • The Greatest - Sia, Kendrick Lamar
    The Greatest - Sia, Kendrick Lamar
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • All This And Heaven Too - Florence And The Machine
  • Kocham Cię Kochanie Moje - Maanam
    Kocham Cię Kochanie Moje - Maanam
    liczba odtworzeń: 1240
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Tzama L'chol Nafshi - Matisyahu
  • Słoiki - Big Cyc
    Słoiki - Big Cyc
    liczba odtworzeń: 441
    do ulubionych strona artysty
  • P5hng Me A*wy - Linkin Park
  • Da Ya Think I'm Sexy - Rod Stewart
    Da Ya Think I'm Sexy - Rod Stewart
    liczba odtworzeń: 187
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Misunderstood - Robbie Williams
    Misunderstood - Robbie Williams
    liczba odtworzeń: 103
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ustrzyki - KSU
  • Kiedy Ucichną Działa Już - Kult