Eskarock:

tekst utworu

Night Vision - Suzanne Vega

O Zespole: Suzanne Vega urodziła się 11 lipca 1959 roku w Santa Monica w Kalifornii.

Zaczęła występować w połowie lat 70-tych w Nowym Jorku. Sławę zyskała w latach 80-tych. Na swoim koncie ma siedem albumów. Debiutancki krążek zatytułowany "Suzanne Vega"  wydany został w 1985 roku. Dwa lata później ukazuje się album "Solitude Standing". W 1990 roku pojawia się kolejny krążek "Days of Open Hand", w 1992 roku " 99.9F°", w roku 1996 album " Nine Objects of Desire", a w 2001 roku "Songs in Red and Gray".

Ostatni album "Beauty & Crime" wydany został w 2007 roku. W Polsce do tej pory Suzanne Vega wystąpiła osiem razy. Ostatni jej występ miał miejsce 29 lipca 2009 roku w Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku.

Dyskografia
Albumy

    * Suzanne Vega (1985)
    * Solitude Standing (1987)
    * Days of Open Hand (1990)
    * 99.9F° (1992)
    * Nine Objects of Desire (1996)
    * Songs in Red and Gray (2001)
    * Beauty & Crime (2007)

Kompilacje

    * Tried & True: The Best of Suzanne Vega (1998)
    * Retrospective - The Best of Suzanne Vega (2003)
Więcej na stronie artysty: Suzanne Vega

Night Vision - Suzanne Vega tekst

By day give thanks
By night beware
Half the world in sweetness
The other in fear

When the darkness takes you
With her hand across your face
Don't give in too quickly
Find the thing she's erased

Find the line, find the shape
Through the grain
Find the outline, things will
Tell you their name

The table. the guitar
The empty glass

All will blend together when
Daylight has passed

Find the line, find the shape
Through the grain
Find the outline, things will
Tell you their name

Now I watch you falling into sleep
Watch your fist curl against the sheet
Watch your lips fall open and your eyes dim
In blind faith

I would shelter you
Keep you in light
But I can only teach you
Night vision X3


Autor Tekstu: Suzanne Vega

Kompozytor: Suzanne Vega






czytaj całość


Suzanne Vega

więcej teledysków
Suzanne Vega

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Kelly Watch The Stars - AIR
  • I Want To Know - Kongos
    I Want To Know - Kongos
    liczba odtworzeń: 180
    do ulubionych strona artysty
  • Dym (Дым)  - Lesha Svik (Лёша Свик)
  • Pizza Pizza Pie - System of a Down
  • Madryt - Kult
    Madryt - Kult
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Take No Prisoners - Megadeth
    Take No Prisoners - Megadeth
    liczba odtworzeń: 42
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Reality Show - Bracia
    Reality Show - Bracia
    liczba odtworzeń: 84
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • New York - Eskimo Joe
  • Miracles - Coldplay
    Miracles - Coldplay
    liczba odtworzeń: 21646
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • I Want To Know What Love Is - Foreigner
    I Want To Know What Love Is - Foreigner
    liczba odtworzeń: 2524
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty