Eskarock:

utwory

Burning Down The House - Talking Heads

Burning Down The House - Talking Heads
Gramy to w: Eska Rock
O Zespole: Talking Heads. Amerykańska grupa rockowa założona w 1974 roku. W jej skład weszli : David Byrne (gitara, śpiew), Chris Frantz (perkusja), Jerry Harrison (instrumenty klawiszowe, gitara) i Tina Weymouth (gitara basowa).

Grupa zdobyła popularność na przełomie lat 70. i 80. grając muzykę utrzymaną w nurcie nowej fali. Albumy "Fear of Music" i "Remain in Light" zostały uznane za najlepsze w latach 1979 i 1980. W 1991 roku zespół rozpadł się, jednak jego członkowie nadal ze sobą współpracują przy innych projektach muzycznych.

Dyskografia:

Talking Heads: 77 (1977)
More Songs About Buildings and Food (1978)
Fear of Music (1979)
Remain in Light (1980)
The Name of This Band Is Talking Heads (1982)
Speaking in Tongues (1983)
Stop Making Sense (1984)
Little Creatures (1985)
Sounds from True Stories (1986)
True Stories (1986)
Naked (1988)
Once In A Lifetime (2003)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Talking Heads
Watch out you might get what you're after
Cool babies strange but not a stranger
I'm an ordinary guy
Burning down the house

Hold tight wait till the party's over
Hold tight We're in for nasty...


Autor Tekstu: David Byrne, Jerry Harrison, Chris Frantz, Tina Weymouth

Kompozytor: David Byrne, Jerry Harrison, Chris Frantz, Tina Weymouth
cały tekst
Burning Down The House
  • Psycho Killer - Talking Heads
    Psycho Killer - Talking Heads
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Wild Wild Life - Talking Heads
  • Once In a Lifetime - Talking Heads
  • Burning Down The House - Talking Heads
    Burning Down The House - Talking Heads
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • This Must Be The Place (Naive Melody) - Talking Heads
    This Must Be The Place (Naive Melody) - Talking Heads
    tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Talking Heads

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Lemon - U2
  • Piggies - The Beatles
  • Anastazja - The Cuts
  • Quelle Surprise - Enter Shikari
    Quelle Surprise - Enter Shikari
    liczba odtworzeń: 81
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Hung Up - The Enemy
  • I Love You So - Cassius
    I Love You So - Cassius
    liczba odtworzeń: 51
    do ulubionych strona artysty
  • Love To Hate - Slayer
    Love To Hate - Slayer
    liczba odtworzeń: 108
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Rocks - Primal Scream
    Rocks - Primal Scream
    liczba odtworzeń: 166
    do ulubionych strona artysty
  • Coffee And Cigarettes - Jimmy Eat World
    Coffee And Cigarettes - Jimmy Eat World
    liczba odtworzeń: 118
    do ulubionych strona artysty
  • Born Of Frustration - James