Eskarock:

utwory

Into The Great Wide Open - Tom Petty and the Heartbreakers

Into The Great Wide Open - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Outer Space - System of a Down
  • Are You Gonna Go My Way - Lenny Kravitz
    Are You Gonna Go My Way - Lenny Kravitz
    liczba odtworzeń: 3501
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Take Me To Church - Hozier
    Take Me To Church - Hozier
    liczba odtworzeń: 50760
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Home Sweet Home/Bitter Sweet Symphony - Limp Bizkit
  • All I Need - Radiohead
    All I Need - Radiohead
    liczba odtworzeń: 118
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kings And Queens - Thirty Seconds To Mars
    Kings And Queens - Thirty Seconds To Mars
    liczba odtworzeń: 310
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Tramwaje Jak Komety - eM
  • Bang Bang - DJ Fresh, Diplo, R.City, Selah Sue, Craig David
    Bang Bang - DJ Fresh, Diplo, R.City, Selah Sue, Craig David
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Blues Hand Me Down - Vintage Toruble
  • Chciałem Być - Krzysztof Krawczyk
    Chciałem Być - Krzysztof Krawczyk
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty