Eskarock:

utwory

All The Wrong Reasons - Tom Petty and the Heartbreakers

All The Wrong Reasons - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • War And Peace - Godsmack
    War And Peace - Godsmack
    liczba odtworzeń: 23
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Cross Me - Ed Sheeran, Chance The Rapper, PnB Rock
    Cross Me - Ed Sheeran, Chance The Rapper, PnB Rock
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Everybody Wants Me - The Pigeon Detectives
    Everybody Wants Me - The Pigeon Detectives
    liczba odtworzeń: 44
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Carpe Diem Baby - Metallica
  • Here Is Your Love - Sublim
    Here Is Your Love - Sublim
    liczba odtworzeń: 54
    do ulubionych strona artysty
  • Chory Na Wszystko - Strachy na Lachy
    Chory Na Wszystko - Strachy na Lachy
    liczba odtworzeń: 1637
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Superhuman Touch - Athlete
    Superhuman Touch - Athlete
    liczba odtworzeń: 23
    do ulubionych strona artysty
  • Loving You Is Easy - Sarah McLachlan
  • Otuleni - Lady Pank
  • She Wolf (Falling To Pieces) - David Guetta, Sia
    She Wolf (Falling To Pieces) - David Guetta, Sia
    liczba odtworzeń: 106
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty