Eskarock:

tekst utworu

For My Lover - Tracy Chapman

O Zespole: Tracy Chapman urodziła się 30 marca 1964 roku w Cleveland w Stanach Zjednoczonych.

Gry na gitarze nauczyła się w dzieciństwie.  Wzięła udział w programie A Better Chance, mającym na celu wyselekcjonowanie i rozwój utalentowanych czarnych uczniów z całego kraju. Została przyjęta do Wooster School w Connecticut, a w końcu rozpoczęła studia na Tufts University w Medford w Massachusetts.

W 2004  roku otrzymała tytuł Doktora Sztuk Pięknych. Już w czasie studiów zaczęła występować w małych klubach. Wtedy właśnie podpisała kontrakt z wytwórnią płytową Elektra Records. Swój pierwszy album zatytułowany "Tracy Chapman" wydała w 1988 roku.  Zdobył on status platynowej płyty i 4 nagrody Grammy, w tym dla najlepszego nowego artysty.

Dwie kolejne płyty, wydana w 1989 roku "Crossroads" i w 1992 roku "Matters of the Heart" nie odniosły takiego sukcesu. Następny krążek "New Beginning" wydany w roku 1995 sprzedał się w 3 milionach egzemplarzy w Stanach Zjednoczonych. Z tego albumu pochodzi przebój "Give Me One Reason", który zdobył Grammy w kategorii Best Rock Song. Piątym albumem był "Telling Stories" wydany w 2000 roku.

Kolejnym albumem był "Let It Rain" z 2002 roku. Siódmy studyjny album artystki zatytułowany "Where You Live"  pojawił się w 2005 rok. W listopadzie 2008 roku ukazał się najnowszy album artystki, zatytułowany "Our Bright Future".

Dyskografia

    * Tracy Chapman (1988)
    * Crossroads (1989)
    * Matters of the Heart (1992)
    * New Beginning (1995)
    * Telling Stories (2000)
    * Collection (2001) - album kompilacyjny
    * Let It Rain (2002)
    * Where You Live (2005)
    * Our Bright Future (2008)
Więcej na stronie artysty: Tracy Chapman

For My Lover - Tracy Chapman tekst

Two weeks in a Virginia jail
For my lover for my lover
Twenty thousand dollar bail
For my lover for my lover

And everybody thinks
That I'me the fool
But they don't get
Any love from you

The things we won't do for love
I'd climb a mountain if I had to
And risk my life so I could have you
You, you, you...

Everyday I'm psychoanalyzed
For my lover for my lover
They dope me up and I tell them lies
For my lover for my lover

I follow my heart
And leave my head to ponder
Deep in this love
No man can shake
I follow my heart
And leave my mind to wonder
Is this love worth
The sacrifices I make

Autor Tekstu: Tracy Chapman

Kompozytor: Tracy Chapman






czytaj całość


Tracy Chapman

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Berlin - Partizan
    Berlin - Partizan
    liczba odtworzeń: 46
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Deep Six - Marilyn Manson
    Deep Six - Marilyn Manson
    liczba odtworzeń: 284
    do ulubionych strona artysty
  • Dig In - Lenny Kravitz
    Dig In - Lenny Kravitz
    liczba odtworzeń: 71
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • T.H.E. (The Hardest Ever) - Jennifer Lopez, will.i.am, Mick Jagger
  • The Village Green Preservation Society - The Kinks
  • You Love Me Back - Joe Cocker
    You Love Me Back - Joe Cocker
    liczba odtworzeń: 73
    do ulubionych strona artysty
  • Right Here Right Now - Jesus Jones
  • But Not For Me - Chet Baker
    But Not For Me - Chet Baker
    liczba odtworzeń: 14
    do ulubionych strona artysty
  • Zielona Eminencja - Abradab
  • Can't Stop This Thing We Started - Bryan Adams