Eskarock:

tekst utworu

You And Me - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

You And Me - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Take a look
at what i've got
I can't promise
you a lot
but you and me
and the road ahead

I can't save
you from yourself
you got to want it
all that's left
is you and me
and the road ahead

wherever that wind might blow
wherever that river rolls
you know i will go with you

looking over
the mountain's crown
the water roars
and tumbles down
like you and me
and the road ahead

wherever that wind might blow
wherever that river rolls
you know i will go with you

just you and me
and the road ahead



Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Grown Ocean - Fleet Foxes
  • I Came Here To Get Over You - Brandon Flowers
  • Howlin' For You - The Black Keys
    Howlin' For You - The Black Keys
    liczba odtworzeń: 107
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Come Inside - The Chemical Brothers
  • Street Of Dreams - Rainbow
    Street Of Dreams - Rainbow
    liczba odtworzeń: 151
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Stand Up And Run - Billy Talent
    Stand Up And Run - Billy Talent
    liczba odtworzeń: 129
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Bang Bang Bang - Mark Ronson
  • Aktor Traktor - Apteka
    Aktor Traktor - Apteka
    liczba odtworzeń: 51
    do ulubionych strona artysty
  • Chłopak z Mokrą Głową - Lady Pank
    Chłopak z Mokrą Głową - Lady Pank
    liczba odtworzeń: 233
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Build A Bridge - Limp Bizkit
    Build A Bridge - Limp Bizkit
    liczba odtworzeń: 207
    tekst utworu do ulubionych strona artysty