Eskarock:

utwory

Nie Wierz Nigdy Kobiecie - Budka Suflera

Nie Wierz Nigdy Kobiecie - Budka Suflera
Gramy to w: Eska Rock Polska
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Co Powie Ryba - Elektryczne Gitary
    Co Powie Ryba - Elektryczne Gitary
    liczba odtworzeń: 185
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kultowy Whole Lotta Rosie - AC/DC
    Whole Lotta Rosie - AC/DC
    liczba odtworzeń: 170
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Save a Prayer - Eagles Of Death Metal
    Save a Prayer - Eagles Of Death Metal
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Rise - Sixx:A.M.
    Rise - Sixx:A.M.
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Mob Rules - Black Sabbath
  • Panda E - CYGO
  • Locust - Machine Head
    Locust - Machine Head
    liczba odtworzeń: 20
    do ulubionych strona artysty
  • Working Girls - 10cc
  • Bezpowrotnie - Kasia Kowalska
    Bezpowrotnie - Kasia Kowalska
    liczba odtworzeń: 29
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Smash N' Grab - AC/DC
    Smash N' Grab - AC/DC
    liczba odtworzeń: 109
    tekst utworu do ulubionych strona artysty