Eskarock:

utwory

Love Hurts - Nazareth

Love Hurts - Nazareth
Gramy to w: Eska Rock Classic
O Zespole: Nazareth to jedna z legend muzyki rockowej. Zespół powstał w 1968 r. w Szkocji i wciąż jest aktywny - gra koncerty i wydaje płyty. Czasy największej świetności grupy przypadły na lata 70., kiedy to muzyka hard rockowa była bardzo popularna, a płyta Razamanaz z 1973 roku wyniosła Nazareth na szczyty list przebojów na zachodzie Europy. Wydany dwa lata później album Hair of the Dog przyniósł zespołowi uznanie na całym świecie, a w samych Stanach Zjednoczonych sprzedał się w ilości miliona egzemplarzy.
Muzyka Nazareth w latach 70. dotarła także do Polski, gdzie zyskała liczne rzesze fanów. Członkowie Nazareth docenili ten fakt i odwiedzili nasz kraj w 1984 roku. 20 lat od pierwszej wizyty w Polsce, Nazareth ponownie zawitał do naszego kraju i 8 grudnia 2004 r. zagrał w warszawskim klubie Stodoła. Skład: Dan McCafferty - wokal
Pete Agnew - gitara basowa
Jimmy Murrison - gitara
Lee Agnew - perkusja Dyskografia : Nazareth (1971)
BBC Radio 1 Live in Concert (live) (1972)
Exercises (1972)
Razamanaz (1973)
Loud ‘N’ Proud (1974)
Rampant (1974)
Hair of the Dog (1975)
Greatest Hits (1975)
Close Enough for Rock ‘N’ Roll (1976)
Hot Tracks (kompilacja) (1976)
Play ‘N’ The Game (1976)
Expect No Mercy (1977)
No Mean City (1978)
Malice In Wonderland (1980)
The Fool Circle (1981)
2XS (1982)
Sound Elixir (1983)
The Catch (1984)
Cinema (1986)
Snakes ‘N’ Ladders (1989)
No Jive (1993)
Snaz (live) (1995)
Move Me (1995)
Boogaloo (1998)
Live At The Beeb (live) (1998)
Alive and Kicking (2003)
The Newz (2008)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Nazareth
  • Dream On - Nazareth
    Dream On - Nazareth
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Boom Bang Bang - Nazareth
    Boom Bang Bang - Nazareth
    do ulubionych
  • Love Hurts - Nazareth
    Love Hurts - Nazareth
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Nazareth

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • This Is The Day - The Cranberries
  • Unbelievable - EMF
    Unbelievable - EMF
    liczba odtworzeń: 2662
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Getaways - Big Talk
  • What's Up? - 4 Non Blondes
    What's Up? - 4 Non Blondes
    liczba odtworzeń: 1016
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Don't Bring Me Down - Electric Light Orchestra
    Don't Bring Me Down - Electric Light Orchestra
    liczba odtworzeń: 2457
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Die Laughing - Therapy?
  • To Jest Mój Dzień - Bracia
    To Jest Mój Dzień - Bracia
    liczba odtworzeń: 97
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Słońca Łan - Jamal
    Słońca Łan - Jamal
    liczba odtworzeń: 65
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Song For Leaving - Brett Dennen
  • Relax My Beloved - Alex Clare