Eskarock:

tekst utworu

V Bieg - Budka Suflera

O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej na stronie artysty: Budka Suflera

V Bieg - Budka Suflera tekst

Czy to tak tęskny dźwięk,
Aż serce skacze,
Czy tylko struna,
Tak pęknięta płacze?

Ile prawdy jest w piosence,
Gdy się śpiewać chce?
Nigdy mnie nie pytaj więcej!

Nie czując dni, godzin, lat,
Nie licząc zysków, ani strat,
Okrążamy, opływamy wokół świat.
A jeśli drugi widać brzeg,
Muzyka to najlepszy lek,
Ona jest jak w długiej trasie
Piąty bieg!

Pogasną światła
Nim się czegoś dowiesz.
W trzech zwrotkach życia
nigdy nie opowiesz.

Z tej, czy z tamtej strony sceny
Rezygnacji gest,
Jednakowo mało wiemy
Czym ta podróż jest.

Ile prawdy jest w piosence,
Gdy się śpiewać chce?
Nigdy mnie nie pytaj więcej, nie

Nie czując dni, godzin, lat,
Nie licząc zysków, ani strat,
Okrążamy, opływamy wokół świat.
A jeśli drugi widać brzeg,
Muzyka to najlepszy lek,
Ona jest jak w długiej trasie
Piąty bieg!


Autor Tekstu: Andrzej Mogielnicki

Kompozytor: Romuald Lipko






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Just A Thought - Gnarls Barkley
  • Cutting Our Teeth - We Are The Ocean
  • Stitches - Young Guns
  • Hello Dolly! - Louis Armstrong
    Hello Dolly! - Louis Armstrong
    liczba odtworzeń: 36
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Strawberry Swing - Coldplay
    Strawberry Swing - Coldplay
    liczba odtworzeń: 496
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Fight Like a Brave - Red Hot Chili Peppers
  • Invisible - U2
    Invisible - U2
    liczba odtworzeń: 69036
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • You Do Something To Me - Skunk Anansie
    You Do Something To Me - Skunk Anansie
    liczba odtworzeń: 51148
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Run With The Wolves - The Prodigy
  • How The Story Ends - Megadeth