Studenci Politechniki Warszawskiej zrobili Kebs&Go. Jak wygląda kebab z automatu?

i

Autor: freeimages.com / Debbie Schiel

Studenci Politechniki Warszawskiej zrobili Kebs&Go. Jak wygląda kebab z automatu?

2017-12-05 10:32

Studenci Politechniki Warszawskiej dokonali prawdziwego przełomu! Na jednym z wydziałów postawiony został automat z kebabami. To nie żart, oto pierwszy kebab z automatu.

To, że studenci potrafią być niesamowicie kreatywni wiadomo od zawsze, jednak najnowszy wynalazek, który stanął na Politechnice Warszawskiej przeszedł wszelkie oczekiwania. Kebs&Go, to przełomowy wynalazek, który nakarmi wszystkich studentów!

Śmierć ma swój profil na Instagramie. Co wrzuca Kostucha? [FOTO]

Nigdy nie było czegoś takiego jak kebab z automatu, aż do dzisiaj, w końcu studenci mają możliwość zjeść szybko ulubionego kebaba. Jak powstał wyjątkowy automat? Wieczorami bufet wydziałowy bywa zamknięty i ciężko znaleźć coś ciepłego, a gdy wyślę się kogoś po jedzenie, to przychodzi ono prawie zimne.

To wtedy Szymon Skrzypiec, wpadł na pomysł stworzenia automatu z ciepłym jedzeniem, a wybrany został konkretnie kebab. To prawdopodobnie najpopularniejsza forma posiłku wśród studentów, która zaspokaja głód.

Praca nad specjalnym automatem Kebs&Go trwała dwa lata, a wszystko finansowane było ze środku własnych, bez udziału żadnych sponsorów. Twórcy spodziewali się zainteresowania, jednak przerosło one wszelkie oczekiwania i teraz automat działa cały czas i ciągle jest coś zamawiane. Jak to działa?



Kebaby są przygotowywane dwa razy dziennie w stacjonarnej restauracji. Urządzenie przechowuje je w warunkach chłodniczych, a gdy kebab jest zamawiany, specjalny system grzania przygotowuje posiłek tak by był gorący, a przede wszystkim chrupiący.

Opcji Kebs&Go jest kilka, mamy kebaba z wołowiną, z kurczakiem, z sosem łagodnym i mieszanym. Jest jednak plan by wprowadzić kebaby wegetariańskie, a nawet rozszerzyć produkcję i stworzyć masowo Kebs&Go. To co otrzymujemy to klasyczny kebab na cienkim cieście, owinięty w sreberko. Jak mówią ci, którzy jedli, jest to klasyczna kanapka kebabowa, która nie odbiega od tego jest dostępne w popularnych, sieciowych restauracjach. Jak podkreśla Szymon Skrzypiec, są firmy zainteresowane kupnem maszyny do kebabów, neistety cały czas przeszkodą są pieniądze.

Patrząc jednak na popularność maszyny z kebabami, sponsorzy powinni pojawić się bardzo szybko.


Harrison Ford uratował kobietę z wypadku - to nie pierwszy jego bohaterski czyn [VIDEO]