Eskarock:

tekst utworu

I Don't Wanna Fight - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

I Don't Wanna Fight - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

I got a hole in my head
I got a hole in my head
I'd be better off dead
I got a hole in my head

I don't wanna fight
I don't wanna fight
I don't wanna fight
I'm a lover, lover, lover

You're always laughing at me
You're always laughing at me
Yeah, when nothing's really funny
You're always laughing at me

I don't wanna fight
I don't wanna fight
I don't wanna fight
I'm a lover, lover, lover
I'm a lover, lover, lover

You got a pretty face
You got a pretty face
But it's such a waste
You got a pretty face

I don't wanna fight
I don't wanna fight
I don't wanna fight
I'm a lover, lover, lover
I'm a lover, lover, lover

Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Kush - Snoop Dogg, Akon, Dr. Dre
    Kush - Snoop Dogg, Akon, Dr. Dre
    liczba odtworzeń: 43
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Standing In The Way Of Control - Gossip
  • Awake - Godsmack
    Awake - Godsmack
    liczba odtworzeń: 38
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Last Night - Snoop Dogg, Ian Carey
    Last Night - Snoop Dogg, Ian Carey
    liczba odtworzeń: 41
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Straight To Hell - Ozzy Osbourne
    Straight To Hell - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Saturday Night Gave Me Sunday Morning - Bon Jovi
    Saturday Night Gave Me Sunday Morning - Bon Jovi
    liczba odtworzeń: 4225
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Dear God 2.0 - The Roots
    Dear God 2.0 - The Roots
    liczba odtworzeń: 20
    do ulubionych strona artysty
  • A Song For A Son - The Smashing Pumpkins
    A Song For A Son - The Smashing Pumpkins
    liczba odtworzeń: 47
    do ulubionych strona artysty
  • Come, Heavy Sleep - Sting
  • The First Time - All The Young
    The First Time - All The Young
    liczba odtworzeń: 134
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty