Eskarock:

utwory

Lubię Ten Stary Obraz - Budka Suflera

Lubię Ten Stary Obraz - Budka Suflera
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Blinded By The Sun - Everlast
    Blinded By The Sun - Everlast
    liczba odtworzeń: 18
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Girl Is Mine - Michael Jackson, Paul McCartney
  • Feeling Good - Muse
    Feeling Good - Muse
    liczba odtworzeń: 155
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Fast Fuse - Kasabian
  • Powiedz Ile Masz Lat - Urszula
    Powiedz Ile Masz Lat - Urszula
    liczba odtworzeń: 2
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I Love You So - Cassius
    I Love You So - Cassius
    liczba odtworzeń: 51
    do ulubionych strona artysty
  • The Beast - Europe
  • Apocalypse Please - Muse
    Apocalypse Please - Muse
    liczba odtworzeń: 105
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Reckoning - Halestorm
    The Reckoning - Halestorm
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • I Mean Acid Do Ya Like It - Acid Drinkers
    I Mean Acid Do Ya Like It - Acid Drinkers
    liczba odtworzeń: 141
    tekst utworu do ulubionych strona artysty