Eskarock:

utwory

For My Lover - Tracy Chapman

For My Lover - Tracy Chapman
Gramy to w:
O Zespole: Tracy Chapman urodziła się 30 marca 1964 roku w Cleveland w Stanach Zjednoczonych.

Gry na gitarze nauczyła się w dzieciństwie.  Wzięła udział w programie A Better Chance, mającym na celu wyselekcjonowanie i rozwój utalentowanych czarnych uczniów z całego kraju. Została przyjęta do Wooster School w Connecticut, a w końcu rozpoczęła studia na Tufts University w Medford w Massachusetts.

W 2004  roku otrzymała tytuł Doktora Sztuk Pięknych. Już w czasie studiów zaczęła występować w małych klubach. Wtedy właśnie podpisała kontrakt z wytwórnią płytową Elektra Records. Swój pierwszy album zatytułowany "Tracy Chapman" wydała w 1988 roku.  Zdobył on status platynowej płyty i 4 nagrody Grammy, w tym dla najlepszego nowego artysty.

Dwie kolejne płyty, wydana w 1989 roku "Crossroads" i w 1992 roku "Matters of the Heart" nie odniosły takiego sukcesu. Następny krążek "New Beginning" wydany w roku 1995 sprzedał się w 3 milionach egzemplarzy w Stanach Zjednoczonych. Z tego albumu pochodzi przebój "Give Me One Reason", który zdobył Grammy w kategorii Best Rock Song. Piątym albumem był "Telling Stories" wydany w 2000 roku.

Kolejnym albumem był "Let It Rain" z 2002 roku. Siódmy studyjny album artystki zatytułowany "Where You Live"  pojawił się w 2005 rok. W listopadzie 2008 roku ukazał się najnowszy album artystki, zatytułowany "Our Bright Future".

Dyskografia

    * Tracy Chapman (1988)
    * Crossroads (1989)
    * Matters of the Heart (1992)
    * New Beginning (1995)
    * Telling Stories (2000)
    * Collection (2001) - album kompilacyjny
    * Let It Rain (2002)
    * Where You Live (2005)
    * Our Bright Future (2008)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tracy Chapman
  • Baby Can I Hold You - Tracy Chapman
  • For My Lover - Tracy Chapman
    For My Lover - Tracy Chapman
    tekst utworu do ulubionych
  • O Holy Night - Tracy Chapman
    O Holy Night - Tracy Chapman
    do ulubionych
  • Fast Car - Tracy Chapman
więcej utworów
Tracy Chapman

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • You Don't Know What Love Is (You Just Do As You're Told) - The White Stripes
    You Don't Know What Love Is (You Just Do As You're Told) - The White Stripes
    liczba odtworzeń: 175
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Devil In Me - 22-20s
  • Szybki Świat - Bruno Schulz
    Szybki Świat - Bruno Schulz
    liczba odtworzeń: 1447
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Dusted - Sepultura
    Dusted - Sepultura
    liczba odtworzeń: 15
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Singularity - New Order
    Singularity - New Order
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Moja Krew - Republika
  • Dancer In The Sun - Kontrust
  • Apply Some Pressure - Maximo Park
  • Dla Zysku - Dezerter
  • Respect Arlighet Karlek - Kent