Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

więcej teledysków
Suzanne Vega
  • Night Vision - Suzanne Vega
  • Luka - Suzanne Vega
    Luka - Suzanne Vega
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Caramel - Suzanne Vega
    Caramel - Suzanne Vega
    tekst utworu do ulubionych
  • Tom's Diner - Suzanne Vega
    Tom's Diner - Suzanne Vega
    tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Suzanne Vega


Suzanne Vega: biografia, opis, informacje

Suzanne Vega urodziła się 11 lipca 1959 roku w Santa Monica w Kalifornii.

Zaczęła występować w połowie lat 70-tych w Nowym Jorku. Sławę zyskała w latach 80-tych. Na swoim koncie ma siedem albumów. Debiutancki krążek zatytułowany "Suzanne Vega"  wydany został w 1985 roku. Dwa lata później ukazuje się album "Solitude Standing". W 1990 roku pojawia się kolejny krążek "Days of Open Hand", w 1992 roku " 99.9F°", w roku 1996 album " Nine Objects of Desire", a w 2001 roku "Songs in Red and Gray".

Ostatni album "Beauty & Crime" wydany został w 2007 roku. W Polsce do tej pory Suzanne Vega wystąpiła osiem razy. Ostatni jej występ miał miejsce 29 lipca 2009 roku w Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku.

Dyskografia
Albumy

    * Suzanne Vega (1985)
    * Solitude Standing (1987)
    * Days of Open Hand (1990)
    * 99.9F° (1992)
    * Nine Objects of Desire (1996)
    * Songs in Red and Gray (2001)
    * Beauty & Crime (2007)

Kompilacje

    * Tried & True: The Best of Suzanne Vega (1998)
    * Retrospective - The Best of Suzanne Vega (2003)



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy BUBBLETEA - Daria Zawiałow, Quebonafide
    BUBBLETEA - Daria Zawiałow, Quebonafide
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Flowers On A Grave - Bush
    Flowers On A Grave - Bush
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mgła na torach - Happysad
    Mgła na torach - Happysad
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Lonely - Palaye Royale
    Lonely - Palaye Royale
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wszystko czego dziś chcę /REMIX/ - Monika Brodka
  • Nowy In Your Eyes - The Weeknd
    In Your Eyes - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Throw My Bones - Deep Purple
    Throw My Bones - Deep Purple
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Is Everybody Going Crazy? - Nothing But Thieves
    Is Everybody Going Crazy? - Nothing But Thieves
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Caution - The Killers
    Caution - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Champion Of The World - Coldplay
    Champion Of The World - Coldplay
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty