Włącz radio Eska ROCK rozwiń
Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • More Than Words - Extreme
    More Than Words - Extreme
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Christmas Time Again - Extreme
    Christmas Time Again - Extreme
    tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Extreme


Extreme: biografia, opis, informacje

Extreme – amerykański zespół rockowy.
Muzycy swój styl określili jako funky metal, w ich muzyce, pełnej wirtuozerii, można usłyszeć wpływy Queen czy Van Halen.

Zespół największą popularność odnosił w latach 80. i 90. Zasłynął akustyczną balladą "More Than Words".

Zespół zakończył działalność w 1996 roku.

Grupa zeszła się okazjonalnie w roku 2004 i 2006 na kilka koncertów w Bostonie.
W listopadzie 2007 r. Nuno Bettencourt reaktywował zespoł i zapowiedział wydanie nowej płyty na wiosnę 2008 połączone z trasą koncertową grupy. Nowym perkusistą zespołu został Kevin Figueiredo.

Skład:

Aktualnie:

* Gary Cherone – śpiew (1985-1996, 2007-…)
* Nuno Bettencourt – gitara (1985-1996, 2007-…)
* Patrick Badger – gitara basowa (1985-1996, 2007-…)
* Kevin Figuiredo - perkusja (2007-…)

Byli członkowie:

* Paul Geary – perkusja (1985-1994)
* Mike Mangini – perkusja (1994-1996)

Dyskografia

* (1989) Extreme
* (1990) Extreme II: Pornograffitti
* (1992) III Sides To Every Story
* (1995) Waiting For The Punchline
* (2000) The Best of Extreme - An Accidental Collication of Atoms?
* (1990) Extragraffitti
* (1995) Running Gag
* (2002) Extreme - The Collection
* (2008) Saudades De Rock



czytaj całość

Inne utwory z bazy muzycznej Eskirock

  • Nowy Walk On Water - THIRTY SECONDS TO MARS
    Walk On Water - THIRTY SECONDS TO MARS
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Living On The 110 - Prophets Of Rage
    Living On The 110 - Prophets Of Rage
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Amsterdam - Nothing But Thieves
  • Nowy Run For Cover - The Killers
    Run For Cover - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Champion - Fall Out Boy
    Champion - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mów Do Mnie - Snowman
    Mów Do Mnie - Snowman
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Strzał - Jamal
    Strzał - Jamal
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy All In One Night - Stereophonics
    All In One Night - Stereophonics
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty