Eskarock:

utwory

Like a Diamond - Tom Petty and the Heartbreakers

Like a Diamond - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Za Ostatni Grosz - Budka Suflera
    Za Ostatni Grosz - Budka Suflera
    liczba odtworzeń: 121
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Mayonaise - The Smashing Pumpkins
  • Light Black - Toro Y Moi
  • Moonage Daydream - David Bowie
    Moonage Daydream - David Bowie
    liczba odtworzeń: 72
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Killamangiro - BabyShambles
  • Summer Wind - Julio Iglesias, Frank Sinatra
    Summer Wind - Julio Iglesias, Frank Sinatra
    liczba odtworzeń: 9
    do ulubionych strona artysty
  • Save Me - Queen
    Save Me - Queen
    liczba odtworzeń: 99
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Owner Of a Lonely Heart - Yes
    Owner Of a Lonely Heart - Yes
    liczba odtworzeń: 3904
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Liberian Girl - Michael Jackson
    Liberian Girl - Michael Jackson
    liczba odtworzeń: 27
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Build A Bridge - Limp Bizkit
    Build A Bridge - Limp Bizkit
    liczba odtworzeń: 207
    tekst utworu do ulubionych strona artysty