Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera


Budka Suflera: biografia, opis, informacje

Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak




czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Dance with Me - Diplo, Young Thug, Thomas Rhett
    Dance with Me - Diplo, Young Thug, Thomas Rhett
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Tiny Indoor Fireworks - Biffy Clyro
    Tiny Indoor Fireworks - Biffy Clyro
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy KOCHANA MAMO - Sidney Polak
    KOCHANA MAMO - Sidney Polak
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Twój ból jest większy niż mój - Kazik
  • Nowy Together - Sia
    Together - Sia
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wodzirej - Sztywny Pal Azji
    Wodzirej - Sztywny Pal Azji
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Voices - Hurts
    Voices - Hurts
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy W górę patrz - IRA
    W górę patrz - IRA
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Retrograde - Pearl Jam
    Retrograde - Pearl Jam
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy SZAŁ NIEBIESKICH CIAŁ - Maanam
    SZAŁ NIEBIESKICH CIAŁ - Maanam
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty