Eskarock:

klip, video, teledyski

Teledysk do: V Bieg - Budka Suflera

 
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
Gramy to w: Radio WAWA

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Bob Dylan - Fall Out Boy
    Bob Dylan - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wszystkich Świętych - Mjut
    Wszystkich Świętych - Mjut
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Everything I Wanted - Billie Eilish
    Everything I Wanted - Billie Eilish
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Punk Fu! - Daria Zawiałow
    Punk Fu! - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Kim jestem? - Lipali
    Kim jestem? - Lipali
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy God's Gonna Cut You Down - Marilyn Manson
    God's Gonna Cut You Down - Marilyn Manson
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mamacita - Carlos Santana, Tyga
    Mamacita - Carlos Santana, Tyga
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Orphans - Coldplay
    Orphans - Coldplay
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Easy - Alice Merton
    Easy - Alice Merton
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty