Eskarock:

klip, video, teledyski

Teledysk do: Takie Tango - Budka Suflera

Tagi:

90s

rock

 
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Oh Yeah! - Green Day
    Oh Yeah! - Green Day
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Break My Baby - Kaleo
    Break My Baby - Kaleo
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Sportowe życie - Artur Rojek
    Sportowe życie - Artur Rojek
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Reasons I Drink - Alanis Morissette
    Reasons I Drink - Alanis Morissette
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Punk Fu! - Daria Zawiałow
    Punk Fu! - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Best - Awolnation
    The Best - Awolnation
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Miracle Pill - Goo Goo Dolls
    Miracle Pill - Goo Goo Dolls
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Blinding Lights - The Weeknd
    Blinding Lights - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Heartless - The Weeknd
    Heartless - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Chcesz się bać - Dr Misio