Eskarock:

klip, video, teledyski

Teledysk do: More Than Words - Extreme

 
O Zespole: Extreme – amerykański zespół rockowy.
Muzycy swój styl określili jako funky metal, w ich muzyce, pełnej wirtuozerii, można usłyszeć wpływy Queen czy Van Halen.

Zespół największą popularność odnosił w latach 80. i 90. Zasłynął akustyczną balladą "More Than Words".

Zespół zakończył działalność w 1996 roku.

Grupa zeszła się okazjonalnie w roku 2004 i 2006 na kilka koncertów w Bostonie.
W listopadzie 2007 r. Nuno Bettencourt reaktywował zespoł i zapowiedział wydanie nowej płyty na wiosnę 2008 połączone z trasą koncertową grupy. Nowym perkusistą zespołu został Kevin Figueiredo.

Skład:

Aktualnie:

* Gary Cherone – śpiew (1985-1996, 2007-…)
* Nuno Bettencourt – gitara (1985-1996, 2007-…)
* Patrick Badger – gitara basowa (1985-1996, 2007-…)
* Kevin Figuiredo - perkusja (2007-…)

Byli członkowie:

* Paul Geary – perkusja (1985-1994)
* Mike Mangini – perkusja (1994-1996)

Dyskografia

* (1989) Extreme
* (1990) Extreme II: Pornograffitti
* (1992) III Sides To Every Story
* (1995) Waiting For The Punchline
* (2000) The Best of Extreme - An Accidental Collication of Atoms?
* (1990) Extragraffitti
* (1995) Running Gag
* (2002) Extreme - The Collection
* (2008) Saudades De Rock
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Extreme
Gramy to w:

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Bob Dylan - Fall Out Boy
    Bob Dylan - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wszystkich Świętych - Mjut
    Wszystkich Świętych - Mjut
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Everything I Wanted - Billie Eilish
    Everything I Wanted - Billie Eilish
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Punk Fu! - Daria Zawiałow
    Punk Fu! - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Kim jestem? - Lipali
    Kim jestem? - Lipali
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy God's Gonna Cut You Down - Marilyn Manson
    God's Gonna Cut You Down - Marilyn Manson
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mamacita - Carlos Santana, Tyga
    Mamacita - Carlos Santana, Tyga
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Orphans - Coldplay
    Orphans - Coldplay
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Easy - Alice Merton
    Easy - Alice Merton
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty