Eskarock:

klip, video, teledyski

Teledysk do: Luka - Suzanne Vega

 
O Zespole: Suzanne Vega urodziła się 11 lipca 1959 roku w Santa Monica w Kalifornii.

Zaczęła występować w połowie lat 70-tych w Nowym Jorku. Sławę zyskała w latach 80-tych. Na swoim koncie ma siedem albumów. Debiutancki krążek zatytułowany "Suzanne Vega"  wydany został w 1985 roku. Dwa lata później ukazuje się album "Solitude Standing". W 1990 roku pojawia się kolejny krążek "Days of Open Hand", w 1992 roku " 99.9F°", w roku 1996 album " Nine Objects of Desire", a w 2001 roku "Songs in Red and Gray".

Ostatni album "Beauty & Crime" wydany został w 2007 roku. W Polsce do tej pory Suzanne Vega wystąpiła osiem razy. Ostatni jej występ miał miejsce 29 lipca 2009 roku w Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku.

Dyskografia
Albumy

    * Suzanne Vega (1985)
    * Solitude Standing (1987)
    * Days of Open Hand (1990)
    * 99.9F° (1992)
    * Nine Objects of Desire (1996)
    * Songs in Red and Gray (2001)
    * Beauty & Crime (2007)

Kompilacje

    * Tried & True: The Best of Suzanne Vega (1998)
    * Retrospective - The Best of Suzanne Vega (2003)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Suzanne Vega
Gramy to w:

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Kids in America - Billie Joe Armstrong
    Kids in America - Billie Joe Armstrong
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Nie dokazuj - VOO VOO & Krzysztof Zalewski
    Nie dokazuj - VOO VOO & Krzysztof Zalewski
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Chciałbym - IRA
    Chciałbym - IRA
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mieszkam w Polsce - Kult
    Mieszkam w Polsce - Kult
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy My way, soon - Greta Van Fleet
    My way, soon - Greta Van Fleet
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy GŁOS - Perfect
    GŁOS - Perfect
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Shot in the dark - AC/DC
    Shot in the dark - AC/DC
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Rycerz Maryi - Maciej Maleńczuk
    Rycerz Maryi - Maciej Maleńczuk
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy SHE'S SO HIGH - Tal Bachman
    SHE'S SO HIGH - Tal Bachman
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • TROUBLE'S COMING - Royal Blood
    TROUBLE'S COMING - Royal Blood
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty