Eskarock:

klip, video, teledyski

Teledysk do: Człowiek Z Liściem - Elektryczne Gitary

 
O Zespole: Elektryczne Gitary - zespół rockowy powstał w 1990 roku. Założony przez Kubę Sienkiewicza, Piotra Łojka oraz Rafała Kwaśniewskiego.

Popularność grupie przyniosły utwory które pojawiły się na listach przebojów: "Włosy" i "Jestem z miasta" z płyty Wielka radość,  która wydana została w 1992 roku i osiągnęła status złoty. Autorem większości tekstów jest lider Kuba Sienkiewicz. Zespół nie spoczął na laurach i juz rok później wydali kolejny album A Ty co (1993) z przebojami "Dzieci", "Wyszków tonie", czy "Nie pij Piotrek". Kuba Sienkiewicz postanowił nagrać solową płytę Od morza do morza (1994). Rok 1995 przynosi kolejną płytę Elektrycznych Gitar Huśtawki która nie odniosła już takiego sukcesu jak poprzednie albumy. Dwa lata później zespół wydaje dwie płyty w tym jedną ze ścieżką dźwiękową do filmu Juliusza Machulskiego "Killer". Płyta Na krzywy ryj (1997) osiągnęła status platynowej i pozwoliła Elektrycznym Gitarom wrócić na listy przebojów. Współpraca z reżyserem Juliuszem Machulskim była dalej kontynuowana i w 1999 roku zespół napsiał muzykę do drugiej części filmu Killer-ów 2-óch. Z okazji 10lecia działalności Elektrycznych Gitar wydano dwupłytowy album Słodka Maska. Pierwsza płyta była wydaniem studyjnym, druga koncertowym. 

W 2002 powstaje kolejny soundtrack do filmu Kariera Nikosia Dyzmy. Po czterech latach przerwy pojawia się kolejna płyta zatytułowana Atomistyka, poprzedzona singlem "Czasy średnie".
W 2009 w sklepach ukazuje się płyta Antena podsumowująca 20-letnią działalność historię zespołu. 

Dyskografia

* 1992 - Wielka Radość
* 1993 - A Ty Co
* 1995 - Huśtawki
* 1996 - Chałtury
* 1997 - Na Krzywy Ryj
* 1997 - Kiler
* 1999 - Kiler-ów 2-óch
* 2000 - Słodka Maska
* 2002 - Kariera Nikosia Dyzmy
* 2006 - Atomistyka
* 2009 - Antena
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Elektryczne Gitary
Gramy to w: WAWA Polskie Hity

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Wszystkich Świętych - Mjut
    Wszystkich Świętych - Mjut
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Everything I Wanted - Billie Eilish
    Everything I Wanted - Billie Eilish
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Punk Fu! - Daria Zawiałow
    Punk Fu! - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Kim jestem? - Lipali
    Kim jestem? - Lipali
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy God's Gonna Cut You Down - Marilyn Manson
    God's Gonna Cut You Down - Marilyn Manson
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mamacita - Carlos Santana, Tyga
    Mamacita - Carlos Santana, Tyga
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Orphans - Coldplay
    Orphans - Coldplay
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Easy - Alice Merton
    Easy - Alice Merton
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • South of the Border (Cheat Codes Remix) - Ed Sheeran, Camila Cabello, Cardi B
    South of the Border (Cheat Codes Remix) - Ed Sheeran, Camila Cabello, Cardi B
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty