Eskarock:

klip, video, teledyski

Teledysk do: Co Ty Tutaj Robisz - Elektryczne Gitary

 
O Zespole: Elektryczne Gitary - zespół rockowy powstał w 1990 roku. Założony przez Kubę Sienkiewicza, Piotra Łojka oraz Rafała Kwaśniewskiego.

Popularność grupie przyniosły utwory które pojawiły się na listach przebojów: "Włosy" i "Jestem z miasta" z płyty Wielka radość,  która wydana została w 1992 roku i osiągnęła status złoty. Autorem większości tekstów jest lider Kuba Sienkiewicz. Zespół nie spoczął na laurach i juz rok później wydali kolejny album A Ty co (1993) z przebojami "Dzieci", "Wyszków tonie", czy "Nie pij Piotrek". Kuba Sienkiewicz postanowił nagrać solową płytę Od morza do morza (1994). Rok 1995 przynosi kolejną płytę Elektrycznych Gitar Huśtawki która nie odniosła już takiego sukcesu jak poprzednie albumy. Dwa lata później zespół wydaje dwie płyty w tym jedną ze ścieżką dźwiękową do filmu Juliusza Machulskiego "Killer". Płyta Na krzywy ryj (1997) osiągnęła status platynowej i pozwoliła Elektrycznym Gitarom wrócić na listy przebojów. Współpraca z reżyserem Juliuszem Machulskim była dalej kontynuowana i w 1999 roku zespół napsiał muzykę do drugiej części filmu Killer-ów 2-óch. Z okazji 10lecia działalności Elektrycznych Gitar wydano dwupłytowy album Słodka Maska. Pierwsza płyta była wydaniem studyjnym, druga koncertowym. 

W 2002 powstaje kolejny soundtrack do filmu Kariera Nikosia Dyzmy. Po czterech latach przerwy pojawia się kolejna płyta zatytułowana Atomistyka, poprzedzona singlem "Czasy średnie".
W 2009 w sklepach ukazuje się płyta Antena podsumowująca 20-letnią działalność historię zespołu. 

Dyskografia

* 1992 - Wielka Radość
* 1993 - A Ty Co
* 1995 - Huśtawki
* 1996 - Chałtury
* 1997 - Na Krzywy Ryj
* 1997 - Kiler
* 1999 - Kiler-ów 2-óch
* 2000 - Słodka Maska
* 2002 - Kariera Nikosia Dyzmy
* 2006 - Atomistyka
* 2009 - Antena
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Elektryczne Gitary

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Straight To Hell - Ozzy Osbourne
    Straight To Hell - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Ordinary Man - Ozzy Osbourne
    Ordinary Man - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Dance Of The Clairvoyants - Pearl Jam
    Dance Of The Clairvoyants - Pearl Jam
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Oh Yeah! - Green Day
    Oh Yeah! - Green Day
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Break My Baby - Kaleo
    Break My Baby - Kaleo
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Sportowe życie - Artur Rojek
    Sportowe życie - Artur Rojek
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Reasons I Drink - Alanis Morissette
    Reasons I Drink - Alanis Morissette
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Punk Fu! - Daria Zawiałow
    Punk Fu! - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Best - Awolnation
    The Best - Awolnation
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Miracle Pill - Goo Goo Dolls
    Miracle Pill - Goo Goo Dolls
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty