Eskarock:

tekst utworu

I Won't Back Down - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

I Won't Back Down - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Feat - Jeff Lynne

Well I won't back down, no I won't back down
You could stand me up at the gates of hell
But I won't back down

Gonna stand my ground, won't be turned around
And I'll keep this world from draggin' me down
Gonna stand my ground and I won't back down

[Chorus:]
Hey baby, there ain't no easy way out
Hey I will stand my ground
And I won't back down

Well I know what's right, I got just one life
In a world that keeps on pushin' me around
But I'll stand my ground and I won't back down

Hey baby there ain't no easy way out
Hey I will stand my ground
And I won't back down
No, I won't back down


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Take My Breath Away - Berlin
    Take My Breath Away - Berlin
    liczba odtworzeń: 44
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Marysia - Kult
    Marysia - Kult
    liczba odtworzeń: 203
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Pumped Up Kicks - Foster The People
    Pumped Up Kicks - Foster The People
    liczba odtworzeń: 3765
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I Saw Three Ships - Sting
    I Saw Three Ships - Sting
    liczba odtworzeń: 33
    do ulubionych strona artysty
  • Never Let You Down - Lykke Li, Woodkid
    Never Let You Down - Lykke Li, Woodkid
    liczba odtworzeń: 93
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Blew Away - The Smashing Pumpkins
  • I Wanna Be Your Dog - Iggy Pop, The Stooges
    I Wanna Be Your Dog - Iggy Pop, The Stooges
    liczba odtworzeń: 87
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Blood For Poppies - Garbage
    Blood For Poppies - Garbage
    liczba odtworzeń: 2152
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Eyes Wide Open - Gotye
    Eyes Wide Open - Gotye
    liczba odtworzeń: 42
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • List - Hey
    List - Hey
    liczba odtworzeń: 432
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty