Eskarock:

tekst utworu

Noc Komety - Urszula , Budka Suflera

O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej na stronie artysty: Budka Suflera

Noc Komety - Urszula, Budka Suflera tekst

Wizje chodźcie do mnie
Blisko najbliżej
Zostańcie w mojej głowie
Najdziksze sny
Oto jest wasza scena
Reflektor niżej
Korowód moich marzeń
Wiruje Ci

Skąd wziął się ten śnieg
Pośrodku lata
Skąd ten saksofon, który
Pod czaszką gra
Już eksplodują lustra
Całego świata
I nieskończenie wolno
Pulsuje czas

Nadciąga noc komety
Ognistych meteorów deszcz
Nie dowiesz się z gazety
Kto przeżyje swoją śmierć

Blaski odblaski powódź pozłoty
Krzyże południa
I gwiezdny pył
Stosy diamentów
Co zimnym światłem
Będą się palić
Do kresu dni

Nadciąga noc komety
Ognistych meteorów deszcz
Nie dowiesz się z gazety
Kto przeżyje swoją śmierć

Bladą dłonią świt
Otrze pot i łzy
Koszmar minie
Znikną duszne sny

Bladą dłonią świt
Otrze pot i łzy
Koszmar minie
Znikną duszne sny

Bladą dłonią świt
Otrze pot i łzy
Koszmar minie
Znikną duszne sny

Bladą dłonią świt
Otrze pot i łzy
Koszmar minie
Znikną duszne sny

Bladą dłonią świt
Otrze pot i łzy
Koszmar minie
Znikną duszne sny

Bladą dłonią świt
Otrze pot i łzy
Koszmar minie
Znikną duszne sny

Bladą dłonią świt
Otrze pot i łzy
Koszmar minie
Znikną duszne sny

Autor Tekstu: LIPKO/DUTKIEWICZ

Kompozytor: LIPKO/DUTKIEWICZ






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Don't Stop (Color On The Walls) - Foster The People
    Don't Stop (Color On The Walls) - Foster The People
    liczba odtworzeń: 2532
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Moves - Snoop Dogg, Olly Murs
    Moves - Snoop Dogg, Olly Murs
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Prayer Of The Refugee - Rise Against
  •  The Way You Used To Do - Queens of the Stone Age
    The Way You Used To Do - Queens of the Stone Age
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • The One I Love - R.E.M.
    The One I Love - R.E.M.
    liczba odtworzeń: 216
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Chłopcy - Lipali
  • Bully - Shinedown
    Bully - Shinedown
    liczba odtworzeń: 6953
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • It's Tricky - Run-D.M.C.
    It's Tricky - Run-D.M.C.
    liczba odtworzeń: 24
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Machines - Biffy Clyro
  • List do syna - Michał Kowalonek
    List do syna - Michał Kowalonek
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty