Eskarock:

tekst utworu

Takie Tango - Budka Suflera

O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej na stronie artysty: Budka Suflera

Takie Tango - Budka Suflera tekst

Na sali wielkiej i błyszczącej
Tak jak nocne Buenos Aires
Które nie chce spać
Orkiestra stroi instrumenty
Daje znak i zaraz zacznie
Nowe tango grać
Siedzimy obok obojętni
Wobec siebie jak turyści
Wystukując rytm
Nie będzie tanga między nami
Choćby nawet cud się ziścił
Nie pomoże nic

Chociaż płyną ostre nuty
W żyłach płonie krew
Nigdy żadne z nas do tańca
Nie poderwie się

Bo do tanga trzeba dwojga
Zgodnych ciał i chętnych serc
Bo do tanga trzeba dwojga
Tak ten świat złożony jest

Zaleje w końcu Buenos Aires
Noc tak gęsta jak atrament
A gdy przyjdzie brzask
Co było w naszych sercach kiedyś
Kiedyś jak świecący diament
Cały straci blask

I choć będą znowu grali
Bóg to jeden wie
Nigdy razem na tej sali
Nie spotkamy się

Bo do tanga trzeba dwojga
Zgodnych ciał i chętnych serc
Bo do tanga trzeba dwojga
Tak ten świat złożony jest

Może kiedyś na tej sali,
tam będziemy tańczyć tango
bo te kłótnie nic nie znaczą


Bo do tanga trzeba dwojga
Zgodnych ciał i chętnych serc
Bo do tanga trzeba dwojga
Tak ten świat złożony jest



Autor Tekstu: Andrzej Mogielnicki

Kompozytor: Romuald Lipko






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Jak Zło Się Rodzi - KNŻ
  • In The Future To Come - Europe
  • Lost In Stereo - All Time Low
    Lost In Stereo - All Time Low
    liczba odtworzeń: 81
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I Wanna Be Your Dog - Iggy Pop, The Stooges
    I Wanna Be Your Dog - Iggy Pop, The Stooges
    liczba odtworzeń: 87
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bookends - Simon & Garfunkel
    Bookends - Simon & Garfunkel
    liczba odtworzeń: 23
    do ulubionych strona artysty
  • Lovely One - Michael Jackson
  • Letters From The Sky - Civil Twilight
    Letters From The Sky - Civil Twilight
    liczba odtworzeń: 12
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • No Sleep Till Brooklyn - Beastie Boys
    No Sleep Till Brooklyn - Beastie Boys
    liczba odtworzeń: 75
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Until It's Gone  - Linkin Park
    Until It's Gone - Linkin Park
    liczba odtworzeń: 64707
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Saturday Night's Alright (For Fighting) - Elton John
    Saturday Night's Alright (For Fighting) - Elton John
    liczba odtworzeń: 46
    tekst utworu do ulubionych strona artysty