Eskarock:

tekst utworu

Love Hurts - Nazareth

O Zespole: Nazareth to jedna z legend muzyki rockowej. Zespół powstał w 1968 r. w Szkocji i wciąż jest aktywny - gra koncerty i wydaje płyty. Czasy największej świetności grupy przypadły na lata 70., kiedy to muzyka hard rockowa była bardzo popularna, a płyta Razamanaz z 1973 roku wyniosła Nazareth na szczyty list przebojów na zachodzie Europy. Wydany dwa lata później album Hair of the Dog przyniósł zespołowi uznanie na całym świecie, a w samych Stanach Zjednoczonych sprzedał się w ilości miliona egzemplarzy.
Muzyka Nazareth w latach 70. dotarła także do Polski, gdzie zyskała liczne rzesze fanów. Członkowie Nazareth docenili ten fakt i odwiedzili nasz kraj w 1984 roku. 20 lat od pierwszej wizyty w Polsce, Nazareth ponownie zawitał do naszego kraju i 8 grudnia 2004 r. zagrał w warszawskim klubie Stodoła. Skład: Dan McCafferty - wokal
Pete Agnew - gitara basowa
Jimmy Murrison - gitara
Lee Agnew - perkusja Dyskografia : Nazareth (1971)
BBC Radio 1 Live in Concert (live) (1972)
Exercises (1972)
Razamanaz (1973)
Loud ‘N’ Proud (1974)
Rampant (1974)
Hair of the Dog (1975)
Greatest Hits (1975)
Close Enough for Rock ‘N’ Roll (1976)
Hot Tracks (kompilacja) (1976)
Play ‘N’ The Game (1976)
Expect No Mercy (1977)
No Mean City (1978)
Malice In Wonderland (1980)
The Fool Circle (1981)
2XS (1982)
Sound Elixir (1983)
The Catch (1984)
Cinema (1986)
Snakes ‘N’ Ladders (1989)
No Jive (1993)
Snaz (live) (1995)
Move Me (1995)
Boogaloo (1998)
Live At The Beeb (live) (1998)
Alive and Kicking (2003)
The Newz (2008)
Więcej na stronie artysty: Nazareth

Love Hurts - Nazareth tekst

Love hurts, love scars, love wounds
And mars, any heart
Not tough or stong enough
To take a lot of pain, take a lot of pain
Love is like a cloud
Holds a lot of rain
Love hurts......ooh,ooh love hurts

I'm young, I know, but even so
I know a thing or two
And I learned from you
I really learned a lot, really learned a lot
Love is like a flame
It burns you when it's hot
Love hurts......ooh,ooh love hurts

Some fools think of happiness
Blissfulness, togetherness
Some fools fool themselves I guess
They're not foolin' me

** I know it isn't true, I know it isn't true
Love is just a lie
Made to make you blue
Love hurts......ooh,ooh love hurts
ooh,ooh love hurts

lead:

repeat **



Autor Tekstu: Boudleaux Bryant, Bryant, Dan McCafferty, Pete Agnew, Manuel Charlton, Darrell Sweet

Kompozytor: BRANDON BOYD/MICHAEL EINZIGER/BEN KENNEY/KILMORE/II PASILLAS






czytaj całość


Nazareth

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Wired To The Moon - Chris Rea
  • Ghostbusters (I'm Not Afraid) - Fall Out Boy, Missy Elliott
  • Serpentine - Reamonn
  • At The Indie Disco - The Divine Comedy
    At The Indie Disco - The Divine Comedy
    liczba odtworzeń: 50
    do ulubionych strona artysty
  • Pocztówka z Kosmosu - Kortez
    Pocztówka z Kosmosu - Kortez
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Backwoods - Red Hot Chili Peppers
  • All About It - Ed Sheeran, Hoodie Allen
    All About It - Ed Sheeran, Hoodie Allen
    liczba odtworzeń: 21
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • All In One Night - Stereophonics
    All In One Night - Stereophonics
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Radio Orchid - Fury In The Slaughterhouse
  • Just Tonight - The Pretty Reckless
    Just Tonight - The Pretty Reckless
    liczba odtworzeń: 80
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty