Eskarock:

tekst utworu

Don't Come Around Here No More - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Don't Come Around Here No More - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Chorus
Don't come around here no more
Don't come around here no more
Whatever you're looking for
Hey, don't come around here no more

I've given up, I’ve given up --
I've given up on waiting any longer
I've given up, on this love getting stronger

I don't feel you anymore
You darken my door
Whatever you're looking for
Hey, don't come around here no more

I've given up, I’ve given up
I've given up, you tangle my emotions
I've given up, honey please admit it's over

(Repeat Chorus)

Stop walking down my street
Who do you expect to meet?
Whatever you're looking for
Hey, don't come around here no more


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Hush Little Baby - Wretch 32, Ed Sheeran
    Hush Little Baby - Wretch 32, Ed Sheeran
    liczba odtworzeń: 177
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Jutro Zmienię Wszystko - Bracia
    Jutro Zmienię Wszystko - Bracia
    liczba odtworzeń: 175
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Enter Shikari - Enter Shikari
  • Hurt - Nine Inch Nails
  • She Knows Me - Bryan Adams
    She Knows Me - Bryan Adams
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Bad - U2
  • Kultowy For Whom The Bell Tolls - Metallica
    For Whom The Bell Tolls - Metallica
    liczba odtworzeń: 189
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Your Love - Diddy - Dirty Money
    Your Love - Diddy - Dirty Money
    liczba odtworzeń: 19
    do ulubionych strona artysty
  • She Likes Rock'N'Roll - AC/DC
    She Likes Rock'N'Roll - AC/DC
    liczba odtworzeń: 341
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ms Jackson - Outkast
    Ms Jackson - Outkast
    liczba odtworzeń: 45
    tekst utworu do ulubionych strona artysty