Eskarock:

tekst utworu

Anything For Love - Eric Clapton

O Zespole: Eric Clapton, ur. 30 marca 1945 Ripley w Anglii – brytyjski kompozytor, wokalista, muzyk rockowy i bluesowy, wirtuoz gitary,członek wielu zespołów rockowych.

Eric Clapton rozpoczął swoją artystyczną karierę w grupie The Yardbirds. Zespół ten opuścił w 1964 roku z powodu zmiany stylu grupy na bardziej popowy. Kolejny zespół w którym próbował swoich sił to grupa Johnego Mayalla - Bluesbreakers, wkrótce stając się w niej czołowym instrumentalistą.
Eric Clapton zdecydował się jednak założyć swoją kapelę, i w 1966 opuścił zespół by założyć słynne blues rockowe trio - supergrupę Cream. I w ten oto sposób Clapton uzyskuje sławę gwiazdy międzynarodowej. Clapton był założycielem również zespołu Blind Faith, a po jego rozpadzie Derek and the Dominos. Po kolejnym rozwiązaniu grupy, muzyk zdecydował się zostać muzykiem solowym. W ciągu ponad 30-letniej solowej działalności piosenkarz nagrywa i koncertuje, stale utrzymując olbrzymią popularność. W ciągu swej długiej kariery Clapton grał muzykę rockową i jazz-rockową w stylach blues rock, rock albumowy, hard rock, pop.

Eric Clapton jest także cenionym instrumentalistą sesyjnym. Uczestniczył w nagraniach takich artystów rockowych jak: Duane Allman, The Band, The Beatles, Chuck Berry, Kate Bush, Ray Charles, Joe Cocker, Phil Collins, Rick Danko, Dr. John, Bob Dylan, Aretha Franklin, George Harrison, Elton John, B.B. King, John Lennon, Cyndi Lauper, Willie Nelson, Christine McVie, Yoko Ono, Lionel Richie, Carlos Santana, Richie Sambora, Rolling Stones, Ringo Starr, Muddy Waters, Roger Waters, The Who, Steve Winwood, Frank Zappa i inni.


Dyskografia

Główne albumy

    * 1970 – Eric Clapton
    * 1973 – Eric Clapton's Rainbow Concert [live]
    * 1974 – 461 Ocean Boulevard
    * 1975 – There's One in Every Crowd
    * 1975 – E.C. Was Here [live]
    * 1976 – No Reason to Cry
    * 1977 – Slowhand
    * 1978 – Backless
    * 1980 – Just One Night [live]
    * 1981 – Another Ticket
    * 1983 – Money and Cigarettes
    * 1984 – Too Much Monkey Business
    * 1985 – Behind the Sun
    * 1986 – August
    * 1989 – Homeboy
    * 1989 – Journeyman
    * 1991 – 24 Nights [live]
    * 1992 – Rush
    * 1992 – Unplugged [live]
    * 1993 – Stages [live]
    * 1994 – From the Cradle
    * 1997 – Live in Montreux
    * 1998 – Pilgrim
    * 2000 – Riding with the King
    * 2001 – Reptile
    * 2002 – Eric Clapton Live
    * 2002 – One More Car, One More Rider [live]
    * 2004 – Me and Mr. Johnson
    * 2004 – 461 Ocean Boulevard Deluxe Edition ([live] from 1974)
    * 2004 – She's So Respectable
    * 2005 – Back home
    * 2006 – The Road To Escondido
    * 2007 – Complete Clapton

Wybrane pozostałe albumy (EP, kompilacje, DVD/CD)

    * 1988 – Crossroads
    * 1999 – Clapton Chronicles: The Best of Eric Clapton
    * 1999 – In Concert: Benefit for Crossroads Centre Antigua
    * 2004 – 20th Century Masters: The Best of Eric Clapton
    * 2004 – Sessions for Robert J.
Więcej na stronie artysty: Eric Clapton

Anything For Love - Eric Clapton tekst

I don't want to be the one to say I'm sorry.
I don't want to be the one to take the blame.
I don't want to be the one to throw it over.
I don't want to be the one to feel ashamed.

I don't want to be the one who thinks of nothing.
I don't want to be the one to tell you what you have seen.
After all this time, well I thought that you were mine.
I just want to be the one who would share this dream.

All our past times should be forgotten.
All our past times should be erased.
I don't care how much it costs;
'Cause I don't count the loss
As long as I can see your face again.

You don't have to tell me when you're leaving,
If it's half past one, if it's maybe four.
It makes n odifference where you think you're going,
But please remember not to slam the door.

Chorus

Yes, I don't care how much it costs;
You know I don't count the loss
As long as I can see your face again.


Autor Tekstu: Jerry Lynn Williams

Kompozytor: Jerry Lynn Williams






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Clours Of Light - Superxiu
  • Drown - Carolina Liar
    Drown - Carolina Liar
    liczba odtworzeń: 143
    do ulubionych strona artysty
  • The Exorcist - Cannibal Corpse
    The Exorcist - Cannibal Corpse
    liczba odtworzeń: 15
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Little Lion Man - Mumford & Sons
    Little Lion Man - Mumford & Sons
    liczba odtworzeń: 37
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kocham Wolność - Chłopcy z Placu Broni
    Kocham Wolność - Chłopcy z Placu Broni
    liczba odtworzeń: 2622
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Price Of Love - White Lies
  • Time After Time - Cassandra Wilson
    Time After Time - Cassandra Wilson
    liczba odtworzeń: 8
    do ulubionych strona artysty
  • Live To Rise - Soundgarden
    Live To Rise - Soundgarden
    liczba odtworzeń: 6018
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ain't No Sunshine - Paul McCartney
    Ain't No Sunshine - Paul McCartney
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Art Brut - Myslovitz
    Art Brut - Myslovitz
    liczba odtworzeń: 1314
    tekst utworu do ulubionych strona artysty