Eskarock:

tekst utworu

Cisza Jak Ta - Budka Suflera

O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej na stronie artysty: Budka Suflera

Cisza Jak Ta - Budka Suflera tekst

Sza, cicho sza czas na ciszę,

Już oddech jej coraz bliżej,

Tego naprawdę Ci brak,

Ona jedna prawdziwy ma smak,

Cisza jak ta.



Sza, cicho sza, zbliż się do niej,

Drga, ledwie drga, blady płomień,

Podejdź i zanurz się w nią,

Rryształową i czystą jej toń,

Zanurz do dna.



REF:

Bliżej i bliżej, i bliżej, i bliżej

Masz do niej,

Ciszej i ciszej, i ciszej, i ciszej

Co dnia



Kończ, po co ten ciągły hałas,

Sam zdwoić go wciąż się starasz,

Tak Cię uczyli od lat,

Tylko krzykiem zdobywa się świat,

A to nie tak, nie tak!



Sza, cicho sza, czas na ciszę,

Tę, którą w swym sercu słyszysz,

Kiedyś śpiewało, jak z nut,

Teraz gładkie i zimne jak, lód,

Smutny to cud, o smutny cud!



REF (3x)



Podejdź i zanurz się w nią,

Kryształową i czystą jej toń,

Cisza jak ta, jak ta...



Autor: Andrzej Mogielnicki

Kompozytor: Romuald Lipko & Krzysztof Cugowski

Autor Tekstu: Andrzej Mogielnicki

Kompozytor: Romuald Lipko, Krzysztof Cugowski






czytaj całość


Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • We Are The World - Michael Jackson
    We Are The World - Michael Jackson
    liczba odtworzeń: 11
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Original Prankster - The Offspring
    Original Prankster - The Offspring
    liczba odtworzeń: 172
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lithium - Evanescence
  • Zielono Mi - Katarzyna Nosowska
  • Johnny B. - The Hooters
    Johnny B. - The Hooters
    liczba odtworzeń: 2975
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ogień - Sebastian Makowski
    Ogień - Sebastian Makowski
    liczba odtworzeń: 183
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Disco - Die Toten Hosen
  • When We Was Fab - George Harrison
    When We Was Fab - George Harrison
    liczba odtworzeń: 70
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kruka Głos - Dżem
  • Million Dollar Man - Lana Del Rey
    Million Dollar Man - Lana Del Rey
    liczba odtworzeń: 102
    tekst utworu do ulubionych strona artysty