Eskarock:

tekst utworu

Baby Can I Hold You - Tracy Chapman

O Zespole: Tracy Chapman urodziła się 30 marca 1964 roku w Cleveland w Stanach Zjednoczonych.

Gry na gitarze nauczyła się w dzieciństwie.  Wzięła udział w programie A Better Chance, mającym na celu wyselekcjonowanie i rozwój utalentowanych czarnych uczniów z całego kraju. Została przyjęta do Wooster School w Connecticut, a w końcu rozpoczęła studia na Tufts University w Medford w Massachusetts.

W 2004  roku otrzymała tytuł Doktora Sztuk Pięknych. Już w czasie studiów zaczęła występować w małych klubach. Wtedy właśnie podpisała kontrakt z wytwórnią płytową Elektra Records. Swój pierwszy album zatytułowany "Tracy Chapman" wydała w 1988 roku.  Zdobył on status platynowej płyty i 4 nagrody Grammy, w tym dla najlepszego nowego artysty.

Dwie kolejne płyty, wydana w 1989 roku "Crossroads" i w 1992 roku "Matters of the Heart" nie odniosły takiego sukcesu. Następny krążek "New Beginning" wydany w roku 1995 sprzedał się w 3 milionach egzemplarzy w Stanach Zjednoczonych. Z tego albumu pochodzi przebój "Give Me One Reason", który zdobył Grammy w kategorii Best Rock Song. Piątym albumem był "Telling Stories" wydany w 2000 roku.

Kolejnym albumem był "Let It Rain" z 2002 roku. Siódmy studyjny album artystki zatytułowany "Where You Live"  pojawił się w 2005 rok. W listopadzie 2008 roku ukazał się najnowszy album artystki, zatytułowany "Our Bright Future".

Dyskografia

    * Tracy Chapman (1988)
    * Crossroads (1989)
    * Matters of the Heart (1992)
    * New Beginning (1995)
    * Telling Stories (2000)
    * Collection (2001) - album kompilacyjny
    * Let It Rain (2002)
    * Where You Live (2005)
    * Our Bright Future (2008)
Więcej na stronie artysty: Tracy Chapman

Baby Can I Hold You - Tracy Chapman tekst

Sorry
Is all that you can't say
Years gone by and still
Words don't come easily
Like sorry like sorry

Forgive me
Is all that you can't say
Years gone by and still
Words don't come easily
Like forgive me forgive me

But you can say baby
Baby can I hold you tonight
Maybe if I told you the right words
At the right time you'd be mine

I love you
Is all that you can't say
Years gone by and still
Words don't come easily
Like I love you I love you

Autor Tekstu: Tracy Chapman

Kompozytor: Tracy Chapman






czytaj całość


Tracy Chapman

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Bruises - Chairlift
    Bruises - Chairlift
    liczba odtworzeń: 19
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • A Thousand Years - Sting
  • Up Again - Michael Jackson
  • Don't Forget Me - Red Hot Chili Peppers
  • Sick & Tired - The Cardigans
  • Nie Tylko Gra - Closterkeller
    Nie Tylko Gra - Closterkeller
    liczba odtworzeń: 28
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Time To Pretend - MGMT
    Time To Pretend - MGMT
    liczba odtworzeń: 144
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Trash - Korn
    Trash - Korn
    liczba odtworzeń: 138
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Living For The Weekend - Hard-Fi
  • Poison - Alice Cooper
    Poison - Alice Cooper
    liczba odtworzeń: 426
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty