Eskarock:

tekst utworu

California - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

California - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

California's been good to me.
Hope it don't fall into the sea.
Sometimes you got to trust yourself.
It ain't like anywhere else.
It ain't like anywhere else.

It's time to roll,
I'm all done.
It's time we better hit the road
I got work later on,
It's time we better hit the road.

And California's been good to me.
I hope they don't fall into the sea.
Sometimes you got to save yourself.
It ain't like anywhere else.
No, it ain't like anywhere else.

Sundown, red skies,
Nobody's been around.
Sundown, blue eyes,
I kind of like this part of town.

And California has treated me good.
I pray to God that the hills don't flood.
Sometimes you got to trust yourself.
It ain't like anywhere else.
It ain't like anywhere else.
Ain't like anywhere else.

Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Too Many Friends - Placebo
    Too Many Friends - Placebo
    liczba odtworzeń: 4602
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Dorosłe Dzieci - Turbo
    Dorosłe Dzieci - Turbo
    liczba odtworzeń: 3487
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Book Of Thel - Bruce Dickinson
  • This Makes Sense (na żywo w EsceROCK) - Uniqplan
  • Kultowy Whole Lotta Rosie - AC/DC
    Whole Lotta Rosie - AC/DC
    liczba odtworzeń: 170
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Storm - Soundgarden
    Storm - Soundgarden
    liczba odtworzeń: 163
    do ulubionych strona artysty
  • She Could Love You Forever - 12 Dirty Bullets
    She Could Love You Forever - 12 Dirty Bullets
    liczba odtworzeń: 135
    do ulubionych strona artysty
  • Wola Istnienia - Coma
    Wola Istnienia - Coma
    liczba odtworzeń: 2762
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Mr. Tambourine Man - Bob Dylan
    Mr. Tambourine Man - Bob Dylan
    liczba odtworzeń: 88
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • All I Need - Radiohead
    All I Need - Radiohead
    liczba odtworzeń: 118
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty