Eskarock:

tekst utworu

Asshole - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Asshole - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Your brains went black
When she took back her love
And put it out into the sun.

The birds did fly
When the heavens all went dry
And the cigarettes were smoking by themselves.

She'll do anything
She'll do anything.
She'll do anything to make you feel like an asshole.

Call her name,
She looks the same as you,
With question marks stretched across her skin.

She dangles carrots
And makes you feel embarrassed
To be the fool you know you are.

She'll do anything
She'll do anything.
She'll do anything to make you feel like an asshole.

Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Jezioro Szczęścia - Chłopcy z Placu Broni
    Jezioro Szczęścia - Chłopcy z Placu Broni
    liczba odtworzeń: 182
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Cells - The Servant
  • Oddalenie - Kazik
    Oddalenie - Kazik
    liczba odtworzeń: 48
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  •  The Way You Used To Do - Queens of the Stone Age
    The Way You Used To Do - Queens of the Stone Age
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • It's A Hit - We Are Scientists
  • In The Morning - Soulsavers, Dave Gahan
  • Killer Sounds - Hard-Fi
  • Junk Of The Heart (Happy) - The Kooks
    Junk Of The Heart (Happy) - The Kooks
    liczba odtworzeń: 1527
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Because - The Beatles
  • Pożegnanie - Patrycja Markowska