Eskarock:

tekst utworu

Cream - Prince

O Zespole: Prince, właściwie Prince Rogers Nelson (ur. 7 czerwca 1958 w Minneapolis, stan Minnesota) - amerykański muzyk, zaliczany do grona tych, którzy wywarli największy wpływ na kształt współczesnej muzyki rozrywkowej. Prince jest przedstawicielem takich stylów jak soul, funky, R&B, dance, rock i jazz rock. Choć najczęściej postrzegany jest jako wokalista i gitarzysta, Prince z równą łatwością gra także na gitarze basowej, instrumentach klawiszowych i perkusji, pisze teksty, komponuje i aranżuje, a nawet bywa producentem. Zaliczany jest do największych ekscentryków rockowych. Kontrowersyjnym ubiorem i zachowaniem wykreował wizerunek, który nadawał ton kulturze pop końca XX wieku. W 2004 roku Prince został wprowadzony do Rock and Roll Hall of Fame.
Dyskografia : 1978 For You
1979 Prince
1980 Dirty Mind
1981 Controversy
1983 1999
1984 Purple Rain
1985 Around the World in a Day
1986 Parade
1987 Sign ‘O’ the Times
1987 The Black Album
1988 Lovesexy
1989 Batman
1990 Prince New Power Generation
1990 Graffiti Bridge
1991 Diamonds and Pearls
1992 Secret Gig
1993 The Hits/The B-Sides
1993 Goldnigga
1994 The Beautiful Experience
1994 Come
1995 The Gold Experience
1995 Exodus
1996 Music From The Motion Picture Girl 6
1996 Chaos & Disorder
1996 Emancipation
1997 Crystal Ball
1998 New Power Soul
1999 The Vault… Old Friends 4 Sale
1999 Rave Un2 the Joy Fantastic
2000 Rave In2 the Joy Fantastic
2001 The Very Best Of Prince
2001 The Rainbow Children
2002 One Nite Alone…
2003 Xpectation
2003 C-Note
2003 N.E.W.S
2004 The Chocolate Invasion
2004 The Slaughterhouse
2004 Musicology
2006 3121
2006 Ultimate
2007 Planet Earth
Więcej na stronie artysty: Prince

Cream - Prince tekst

This is itit's time 4 u 2 go 2 the wire
U will hitcuz u got the burnin' desire
It's your timeu got the horn so why don't u blow it!
U are fineu're filthy cute and baby u know it

Chorus:

Creamdon't on top, Cream and u will cop
Creamdon't u ever stop, Cream shboogie bop

U're so goodbaby there ain't nobody better
So u should never, ever go by the letter
U're so cooleverything u do is success
Make the rules, then break 'em all
Cuz u are the best

Chorus

Look up in the air. It's your guitar
Do your dancewhy should u wait any longer?
Take a chance it could only make u stronger
It's your time u got the horn so why don't u blow it!
U are fineu're filthy cute and baby u know it

Chorus


Autor Tekstu: Prince, The New Power Generation

Kompozytor: Prince, The New Power Generation






czytaj całość


Prince

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Cherub Rock - The Smashing Pumpkins
  • Ruins - O.Children
    Ruins - O.Children
    liczba odtworzeń: 7
    do ulubionych strona artysty
  • First Of My Kind - Miles Kane
  • Tu - Tune
    Tu - Tune
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Lost - Skin
  • Glory Days - Bruce Springsteen
    Glory Days - Bruce Springsteen
    liczba odtworzeń: 14
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Karuzela - T.Love
  • While Waiting - Trent Reznor, Atticus Ross
    While Waiting - Trent Reznor, Atticus Ross
    liczba odtworzeń: 35
    do ulubionych strona artysty
  • Mayonaise - The Smashing Pumpkins
  • Sail - Macy Gray
    Sail - Macy Gray
    liczba odtworzeń: 1873
    tekst utworu do ulubionych strona artysty