Eskarock:

tekst utworu

Raspberry Beret - Prince

O Zespole: Prince, właściwie Prince Rogers Nelson (ur. 7 czerwca 1958 w Minneapolis, stan Minnesota) - amerykański muzyk, zaliczany do grona tych, którzy wywarli największy wpływ na kształt współczesnej muzyki rozrywkowej. Prince jest przedstawicielem takich stylów jak soul, funky, R&B, dance, rock i jazz rock. Choć najczęściej postrzegany jest jako wokalista i gitarzysta, Prince z równą łatwością gra także na gitarze basowej, instrumentach klawiszowych i perkusji, pisze teksty, komponuje i aranżuje, a nawet bywa producentem. Zaliczany jest do największych ekscentryków rockowych. Kontrowersyjnym ubiorem i zachowaniem wykreował wizerunek, który nadawał ton kulturze pop końca XX wieku. W 2004 roku Prince został wprowadzony do Rock and Roll Hall of Fame.
Dyskografia : 1978 For You
1979 Prince
1980 Dirty Mind
1981 Controversy
1983 1999
1984 Purple Rain
1985 Around the World in a Day
1986 Parade
1987 Sign ‘O’ the Times
1987 The Black Album
1988 Lovesexy
1989 Batman
1990 Prince New Power Generation
1990 Graffiti Bridge
1991 Diamonds and Pearls
1992 Secret Gig
1993 The Hits/The B-Sides
1993 Goldnigga
1994 The Beautiful Experience
1994 Come
1995 The Gold Experience
1995 Exodus
1996 Music From The Motion Picture Girl 6
1996 Chaos & Disorder
1996 Emancipation
1997 Crystal Ball
1998 New Power Soul
1999 The Vault… Old Friends 4 Sale
1999 Rave Un2 the Joy Fantastic
2000 Rave In2 the Joy Fantastic
2001 The Very Best Of Prince
2001 The Rainbow Children
2002 One Nite Alone…
2003 Xpectation
2003 C-Note
2003 N.E.W.S
2004 The Chocolate Invasion
2004 The Slaughterhouse
2004 Musicology
2006 3121
2006 Ultimate
2007 Planet Earth
Więcej na stronie artysty: Prince

Raspberry Beret - Prince tekst

1 2, 1 2 3, huh
Yeah

I was workin? parttime in a 5anddime
My boss was Mr. McGee
He told me several times that he didn't like my kind
Cuz I was a bit 2 leisurely
It seems that I was busy doin? somethin? close 2 nothin?
But different than the day before
That's when I saw her, ooh, I saw her
She walked in through the out door, out door

CHORUS:
She wore a raspberry beret
The kind U?d find in a second hand store
Raspberry beret
And if it was warm, she wouldn't wear much more
Raspberry beret
I think I love her

Built like she was, huh, she had the nerve 2 ask me
If I planned 2 do her any harm, hmph
So looka here, I put her on the back of my bike and ah...
We went ridin? down by Old Man Johnson's farm
I said now overcast days never turned me on
But somethin? ?bout the clouds and her mixed
She wasn't 2 bright, but I could tell when she kissed me
She knew how 2 get her kicks

CHORUS

The rain sounds so cool when it hits the barn roof
And the horses wonder who U are
The thunder drowns out what the lightning sees, huh
And U feel like a movie star
Listen, they say the first time ain't the greatest
But I tell ya, if I had the chance 2 do it all again
I wouldn't change a stroke cuz baby I'm the most
With a girl as fine as she was then
Lord, ras...

(CHORUS)
The kind U find, the kind U find, oh no no!
Uh huh, uh huh
Where have all the raspberry women gone?
Yeah
I think I, I think I, I think I love her!

(CHORUS)
No, no, no
No, no, no, I love...
Tell me where have all the raspberry women gone? fade out
I think I love...


Autor Tekstu: Prince, The Revolution

Kompozytor: Prince, The Revolution






czytaj całość


Prince

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Happy Xmas (War Is Over) - John Lennon
    Happy Xmas (War Is Over) - John Lennon
    liczba odtworzeń: 74
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nothing Else Matters - Czesław Śpiewa, Acid Drinkers
    Nothing Else Matters - Czesław Śpiewa, Acid Drinkers
    liczba odtworzeń: 98
    do ulubionych strona artysty
  • Minus 10 w Rio - Lady Pank
    Minus 10 w Rio - Lady Pank
    liczba odtworzeń: 103
    do ulubionych strona artysty
  • Dom Wschodzącego Słońca - Kult
    Dom Wschodzącego Słońca - Kult
    liczba odtworzeń: 491
    do ulubionych strona artysty
  • The Only Way Out - Bush
    The Only Way Out - Bush
    liczba odtworzeń: 3488
    do ulubionych strona artysty
  • Charlie Brown - Coldplay
    Charlie Brown - Coldplay
    liczba odtworzeń: 2926
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Wielki Wóz - Lecter, Tomek
    Wielki Wóz - Lecter, Tomek "Lipa" Lipnicki
    liczba odtworzeń: 1420
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Don't Cha - Busta Rhymes, The Pussycat Dolls
    Don't Cha - Busta Rhymes, The Pussycat Dolls
    liczba odtworzeń: 5
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Never Miss A Beat - Kaiser Chiefs
    Never Miss A Beat - Kaiser Chiefs
    liczba odtworzeń: 372
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • You Don't Fool Me - Queen
    You Don't Fool Me - Queen
    liczba odtworzeń: 155
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty