Eskarock:

tekst utworu

Lost Children - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Lost Children - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Lord please watch over
All these lost children
Born to chase the hurricane
Please shine some light down
On those who wander
Filled with hunger and pain

Please raise the wind
For all those out sailing
On an ocean alone
Lord shine a light on
All these lost children
Far away from their home

Lord keep an eye on
All these lost children
Swept away in the wind
Please shine some light down
On all those travelin'
Lead them all home again



Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Hoops - The Chemical Brothers
  • Las Maquinas De La Muerte - KNŻ
  • Midnight City - M83
    Midnight City - M83
    liczba odtworzeń: 1959
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Wokół Sami Lunatycy - Dżem
    Wokół Sami Lunatycy - Dżem
    liczba odtworzeń: 67
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Arcadia - Ash
  • Tańczmy - Happysad
    Tańczmy - Happysad
    liczba odtworzeń: 3671
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Well, Well, Well - Duffy, The Roots
    Well, Well, Well - Duffy, The Roots
    liczba odtworzeń: 52
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Sangria Wine - Pharrell Williams, Camila Cabello
    Sangria Wine - Pharrell Williams, Camila Cabello
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I Can Change - Brandon Flowers
    I Can Change - Brandon Flowers
    liczba odtworzeń: 15
    do ulubionych strona artysty
  • The Wave - Miike Snow
    The Wave - Miike Snow
    liczba odtworzeń: 17
    do ulubionych strona artysty