Eskarock:

tekst utworu

Can't Stop The Sun - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Can't Stop The Sun - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Well you may take my money
You may turn off my microphone
But you can't steal
What you can't feel
Can't stop the sun from shining, shining
Down and down and down

And you may think you control things
But there'll be more just like me
Who won't give in
Who'll rise again
Can't stop the world from turning, turning
'round and 'round and 'round

Hey mister bussiness man
Be sure to wash your hands
Be careful where you stand
'cause life goes on, and on, and on
life goes on, and on, and on

And you may think it's all over
But there'll be more just like me
Who won't give in
Who'll rise again
Can't stop a man from dreaming, dreaming
On, and on, and on...



Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Still Swingin - Papa Roach
    Still Swingin - Papa Roach
    liczba odtworzeń: 3298
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Don't Give It Up - Bryan Adams, Chicane
    Don't Give It Up - Bryan Adams, Chicane
    liczba odtworzeń: 127
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Niagara Falls - Monika Brodka
  • Telefony - Kasia Kowalska
    Telefony - Kasia Kowalska
    liczba odtworzeń: 76
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Żurawie Origami - Mela Koteluk
    Żurawie Origami - Mela Koteluk
    liczba odtworzeń: 81
    do ulubionych strona artysty
  • Hidden Place - Björk
    Hidden Place - Björk
    liczba odtworzeń: 20
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Speaker - Snoop Dogg, Akon, Lil Wayne, David Banner
    Speaker - Snoop Dogg, Akon, Lil Wayne, David Banner
    liczba odtworzeń: 50
    do ulubionych strona artysty
  • Różnie Bywa - Kukiz i Piersi
  • Lola (Chce Zmieniać Świat) - Lech Janerka
  • My Party - Kings of Leon