Teraz gramy: Zobacz poprzednie » | Program: @ktywacja Radio Internetowe
Eskarock:

tekst utworu

Tekst do The Most Beautiful Girl In The World - piosenki zespołu Prince.
O Zespole: Prince, właściwie Prince Rogers Nelson (ur. 7 czerwca 1958 w Minneapolis, stan Minnesota) - amerykański muzyk, zaliczany do grona tych, którzy wywarli największy wpływ na kształt współczesnej muzyki rozrywkowej. Prince jest przedstawicielem takich stylów jak soul, funky, R&B, dance, rock i jazz rock. Choć najczęściej postrzegany jest jako wokalista i gitarzysta, Prince z równą łatwością gra także na gitarze basowej, instrumentach klawiszowych i perkusji, pisze teksty, komponuje i aranżuje, a nawet bywa producentem. Zaliczany jest do największych ekscentryków rockowych. Kontrowersyjnym ubiorem i zachowaniem wykreował wizerunek, który nadawał ton kulturze pop końca XX wieku. W 2004 roku Prince został wprowadzony do Rock and Roll Hall of Fame.
Dyskografia : 1978 For You
1979 Prince
1980 Dirty Mind
1981 Controversy
1983 1999
1984 Purple Rain
1985 Around the World in a Day
1986 Parade
1987 Sign ‘O’ the Times
1987 The Black Album
1988 Lovesexy
1989 Batman
1990 Prince New Power Generation
1990 Graffiti Bridge
1991 Diamonds and Pearls
1992 Secret Gig
1993 The Hits/The B-Sides
1993 Goldnigga
1994 The Beautiful Experience
1994 Come
1995 The Gold Experience
1995 Exodus
1996 Music From The Motion Picture Girl 6
1996 Chaos & Disorder
1996 Emancipation
1997 Crystal Ball
1998 New Power Soul
1999 The Vault… Old Friends 4 Sale
1999 Rave Un2 the Joy Fantastic
2000 Rave In2 the Joy Fantastic
2001 The Very Best Of Prince
2001 The Rainbow Children
2002 One Nite Alone…
2003 Xpectation
2003 C-Note
2003 N.E.W.S
2004 The Chocolate Invasion
2004 The Slaughterhouse
2004 Musicology
2006 3121
2006 Ultimate
2007 Planet Earth
Więcej na stronie artysty: Prince

The Most Beautiful Girl In The World - Prince tekst

Could U be the most beautiful girl in the world?
It's plain 2 see U're the reason that God made a girl
When the day turns into the last day of all time
I can say I hope U are in these arms of mine
And when the night falls before that day I will cry
I will cry tears of joy cuz after U all one can do is die, oh

Could U be the most beautiful girl in the world?
Could U be?
It's plain 2 see U're the reason that God made a girl
Oh, yes U are

How can I get through days when I can't get through hours?
I can try but when I do I see U and I'm devoured, oh yes
Who'd allow, who'd allow a face 2 be soft as a flower? Oh
I could bow (bow down) and feel proud in the light of this power
Oh yes, oh

Could U be (could U be) the most beautiful girl in the world?
Could U be?
It's plain 2 see U're the reason that God made a girl
Oh, yes U are

And if the stars ever fell one by one from the sky
I know Mars could not be, uh, 2 far behind
Cuz baby, this kind of beauty has got no reason 2 ever be shy
Cuz honey, this kind of beauty is the kind that comes from inside

Could U be (could U be) the most beautiful girl in the world?
So beautiful, beautiful
It's plain 2 see (plain 2 see) U're the reason that God made a girl

Oh yeah! (Oh, yes U are)
Girl (Could U be?)
U must be ... oh yeah!
(Could U be?)
U're the reason ... oh yeah
(Could) x3


Autor Tekstu: Prince

Kompozytor: Prince






czytaj całość

--- reklama ---

reklama reklama reklama reklama
reklama reklama reklama reklama

Polecamy:

rockowy ekspert

rockowy ekspert
Wybierz piosenki, których chcesz słuchać w Esce Rock! Zarejestruj się TUTAJ i zgarniaj najlepsze rockowe płyty.

To jest strona utworu The Most Beautiful Girl In The World wykonywanego przez Prince. Te piosenkę możesz słuchać na antenie Radia EskaROCK. W EsceROCK znajdziesz mnóstwo rockowych kawałków. Sprawdź naszą bazę muzyczną :)