Eskarock:

tekst utworu

Kołysanka - Patrycja Markowska , Grzegorz Markowski

O Zespole: Grzegorz Markowski urodził się 23 września 1953 roku w Józefowie.
Swoją karierę zaczął śpiewając w grupie Watabah. Potem był wokalistą w Studio Piosenki ZAKR. Następnie występował z Teatrem w Targówku i w grupie Victoria Singers. W 1976 roku wziął udział na festiwalu opolskim w Koncercie Debiutów. Dwa lata później wystąpił na festiwalu piosenki International Song Contest w Castlebar w Irlandii. Otrzymał tam nagrodę za interpretację utworu Little Things.

Po nagraniu motywu do serialu "07 zgłoś się" otrzymał propozycję współpracy od Zbigniewa Hołdysa, założyciela zespołu Perfect. W 1983 grupa Perfect została rozwiązana. Grzegorz Markowski występował w tym czasie razem z formacjami Hazard i Samolot. W 1987 roku wydał solową płytę „Kolorowy telewizor”. Dopiero w 1993 roku powrócił do grupy jako wokalista. Stało się to po tym, jak w 1992 Zbigniew Hołdys ostatecznie rozwiązał zespół ze sobą jako liderem.

Filmografia

* 2005 - Solidarność, Solidarność, jako Grzegorz Markowski;
* 2001 - Córa marnotrawna, jako guru;
* 1986 - Maskarada, wykonanie piosenek;
* 1984 - Miłość z listy przebojów, jako wykonawca piosenki finałowej;

Udźwiękowienie filmów

* 2006 - Fałszerze - powrót Sfory, utwór: Zło;
* 2004 - RH+, utwór: Gdy pojawiłaś się;
* 2001 - Zostać miss, utwór: Miłość rośnie w nas;
* 1998 - Spona, utwory: Chyba, że mnie pocałujesz, Wymyśliłem Ciebie, Jeszcze swój egzamin zdasz;
* 1998 - Ekstradycja 3, utwór: Twoje miasto;
* 1988 - temat muzyczny do filmu W labiryncie;
* 1984 - Miłość z listy przebojów, utwory: Szalik bordo, Filozofia łu bu du albo poradnik damskiego boksera, Krzyk, Ja kocham Rock;
* 1976 - 1978 - temat muzyczny do filmu 07 zgłoś się;

Dyskografia

* 1987 - Kolorowy telewizor;
* 1997 - udział w nagraniu nowej wersji utworu Moja i twoja nadzieja w akcji pomocy dla powodzian;
* 2007 - Album Grube ryby zespołu Grube ryby - gościnnie w utworze Co się stało z naszą Solidarnością;


Więcej na stronie artysty: Grzegorz Markowski

Kołysanka - Patrycja Markowska, Grzegorz Markowski tekst

To co, tato, śpiewamy?

Nie bój się ukołyszę Cię do snu
Nie bój się ukołyszę Cię do snu
Żaden ruch, żaden duch, żaden szmer
Nie zbudzi Cię ze snu, ze snu

Nie bój się utulę się do snu
Nie bój się utulę się do snu
Żaden ruch, żaden duch, żaden cień
Nie zbudzi Cię ze snu, ze snu

Ref.:
Będę blisko, Ty mnie przecież znasz
Będę czule tulić Twoją twarz
Będę zawsze chronić Cię
Nie dam snom złym wyrwać Cię ze snu (ze snu, ze snu)
Ze snu (ze snu, ze snu)

Nie bój się utulę się do snu
Nie bój się utulę się do snu
Żaden ruch, żaden duch, żaden cień
Nie zbudzi się ze snu (ze snu, ze snu)
Ze snu (ze snu, ze snu)
Ze snu (ze snu, ze snu)
Ze snuuu........



Autor Tekstu: Patrycja Markowska

Kompozytor: Patrycja Markowska, Grzegorz Markowski






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • One More Chance - Michael Jackson
  • Everything's Ruined - Faith No More
  • Million Dollar Man - Lana Del Rey
    Million Dollar Man - Lana Del Rey
    liczba odtworzeń: 102
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Starless - King Crimson
    Starless - King Crimson
    liczba odtworzeń: 72
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Wędrówka - Coma
    Wędrówka - Coma
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Daydreaming - Radiohead
    Daydreaming - Radiohead
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Nie Ma Niepotrzebnych - IRA
  • Bosaya (Босая) - #2Mashi (#2Маши)
  • Hard Times - Run-D.M.C.
    Hard Times - Run-D.M.C.
    liczba odtworzeń: 28
    do ulubionych strona artysty
  • Granda - Monika Brodka
    Granda - Monika Brodka
    liczba odtworzeń: 25
    tekst utworu do ulubionych strona artysty