Eskarock:

tekst utworu

A One Story Town - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

A One Story Town - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

I'm for standin’ up, I’m for breakin’ free
I don’t want fate handed down to me
Yeah, I’m for movin’ on, try another town
Time ain’t changin’ nothin’, take a look around

Chorus:
Oh, I’m lost in a one story town
Where everything’s close to the ground
Yeah the same shit goes down
Nothing turns around
It’s a one story town

She was only seventeen
But I held her to her word
Had to push her luck
Thought she couldn’t burn

No, it didn’t hurt me
When she had to leave
She had a far away feeling
Wasn’t part of me

Chorus


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Sen O Warszawie - Wilki
    Sen O Warszawie - Wilki
    liczba odtworzeń: 175
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Miracle Pill - Goo Goo Dolls
    Miracle Pill - Goo Goo Dolls
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lampshades On Fire - Modest Mouse
    Lampshades On Fire - Modest Mouse
    liczba odtworzeń: 45
    do ulubionych strona artysty
  • Love's Strange Ways - Chris Rea
  • In Cythera - Killing Joke
    In Cythera - Killing Joke
    liczba odtworzeń: 24
    do ulubionych strona artysty
  • Lead Us - Vader
    Lead Us - Vader
    liczba odtworzeń: 14
    do ulubionych strona artysty
  • Upadam - Lipali
    Upadam - Lipali
    liczba odtworzeń: 6858
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Square One - Tom Petty
  • Sleep Alone - Moby
    Sleep Alone - Moby
    liczba odtworzeń: 46
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lucy In The Sky With Diamonds - Elton John
    Lucy In The Sky With Diamonds - Elton John
    liczba odtworzeń: 72
    do ulubionych strona artysty