Eskarock:

tekst utworu

A Thing About You - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

A Thing About You - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

I’m not much on mystery
Yeah you gotta be careful what you dream
I thought this might pass with time
Yeah I thought I was satisfied

Chorus:
But oh baby let me tell you, I got a thing about you
Baby let me tell you, I got a thing about you
It don’t matter what you say
It don’t matter what you do
I, I, I, got a thing about you

Somewhere deep in the middle of the night
Lovers hold each other tight
Whisper in their anxious ears
Words of love that disappear

Chorus

Baby you hold some strange control over me
Yeah it’s so wild it hypnotizes me

Raise Both Arms and Repeat Chorus


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • It's Not Me, It's You - Skillet
    It's Not Me, It's You - Skillet
    liczba odtworzeń: 83
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • More - Carpark North
  • I Only Lie When I Love You - Royal Blood
    I Only Lie When I Love You - Royal Blood
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • By Starlight - The Smashing Pumpkins
  • The Wild Ones - Suede
  • Throw My Bones - Deep Purple
    Throw My Bones - Deep Purple
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • All We Know - Paramore
  • Rebellion - Arcade Fire
  • Everything Now - Arcade Fire
    Everything Now - Arcade Fire
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Kultowy Autobusy i Tramwaje - T.Love
    Autobusy i Tramwaje - T.Love
    liczba odtworzeń: 2448
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty