Eskarock:

tekst utworu

A Thing About You - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

A Thing About You - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

I’m not much on mystery
Yeah you gotta be careful what you dream
I thought this might pass with time
Yeah I thought I was satisfied

Chorus:
But oh baby let me tell you, I got a thing about you
Baby let me tell you, I got a thing about you
It don’t matter what you say
It don’t matter what you do
I, I, I, got a thing about you

Somewhere deep in the middle of the night
Lovers hold each other tight
Whisper in their anxious ears
Words of love that disappear

Chorus

Baby you hold some strange control over me
Yeah it’s so wild it hypnotizes me

Raise Both Arms and Repeat Chorus


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Kultowy Po Co Wolność - Kult
    Po Co Wolność - Kult
    liczba odtworzeń: 1057
    do ulubionych strona artysty
  • The First Cut - Ocean - OCN
    The First Cut - Ocean - OCN
    liczba odtworzeń: 637
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Szczęśliwa - IRA
    Szczęśliwa - IRA
    liczba odtworzeń: 142
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Znalazłam - O.N.A.
    Znalazłam - O.N.A.
    liczba odtworzeń: 1211
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Better - Guns N' Roses
    Better - Guns N' Roses
    liczba odtworzeń: 141
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Niczyja - Agnieszka Chylińska
  • Glorious - Muse
  • Hung Up - The Enemy
  • Alright - Supergrass
    Alright - Supergrass
    liczba odtworzeń: 271
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Polish Girl - Neon Indian