Eskarock:

tekst utworu

A Wasted Life - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

A Wasted Life - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

I know you’re walkin’ down lonely street
I know you can’t get out of the heat
Baby, it’s alright
Don’t have a wasted life

I know you have to feel a little used up
And no one can give you enough
Baby hold on tight

Don’t have a wasted life
I love you too much
Don’t have a wasted life
I love you too much

They give it to you from the time you’re born
You keep tryin’ to make one more score
Baby it’s alright
You gotta stand and fight
So when you’re lonely and you feel let down
You can call me I’ll come around
And treat you nice
Don’t have a wasted life
I love you too much uh,uh, uh, don’t have a wasted life


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • La La Love You - Pixies
  • Niezmiennie - Snowman
    Niezmiennie - Snowman
    liczba odtworzeń: 6971
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Radioactive - Kings of Leon
    Radioactive - Kings of Leon
    liczba odtworzeń: 4529
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lords Of Summer - Metallica
    Lords Of Summer - Metallica
    liczba odtworzeń: 157
    do ulubionych strona artysty
  • Nie Wolno Nie Ufać - Daab
  • I'll Be There - Michael Jackson
  • Black Skinhead Coconut Dogfight - Skunk Anansie
  • Made Of Stone - The Stone Roses
  • Gorąca Prośba - Agnieszka Chylińska
    Gorąca Prośba - Agnieszka Chylińska
    liczba odtworzeń: 48
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Elvis Presley And America - U2