Eskarock:

tekst utworu

Ain't Love Strange - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Ain't Love Strange - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Well, it can get you in the back boy
Or you can lie around in roses
Or maybe walk around wonderin’
You know, goin’ through the motions

Chorus:
Hey ain’t love strange?
Hey ain’t love strange?
Boy talk about changes
Ain’t love strange?

Cause it can make you string barbwire
Around your little piece of ground
For emotional protection
Oh, but it’s too late now

Chorus

Some keep tryin’ it, giving and denying it
And I don’t know why it is I guess you never quit
Tryin’ to make sense of it

Cause it can feel like perfection,
But never all the time
And you don’t wanna be alone again
Oh my, my

Chorus


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • The A Team - Ed Sheeran
    The A Team - Ed Sheeran
    liczba odtworzeń: 147
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Scream - Michael Jackson, Janet Jackson
    Scream - Michael Jackson, Janet Jackson
    liczba odtworzeń: 20
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Will It Be This Way Forever - The Courteeners
  • Reckoner - Radiohead
    Reckoner - Radiohead
    liczba odtworzeń: 79
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Sea Of Sorrow - Alice in Chains
  • Kultowy Blaze Of Glory - Bon Jovi
    Blaze Of Glory - Bon Jovi
    liczba odtworzeń: 2523
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • A Punk - Vampire Weekend
  • New - Paul McCartney
    New - Paul McCartney
    liczba odtworzeń: 174
    do ulubionych strona artysty
  • Always The Sun - The Stranglers
    Always The Sun - The Stranglers
    liczba odtworzeń: 2238
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Be The One - The Ting Tings
    Be The One - The Ting Tings
    liczba odtworzeń: 41
    tekst utworu do ulubionych strona artysty