Eskarock:

tekst utworu

Between Two Worlds - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Between Two Worlds - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

I got a dirty, dirty feelin’
That I just can’t shake
Yeah my brain keeps burnin’
And my body just aches

I know a woman’s body is only flesh and bone
A woman’s body is only flesh and bone

How come I can’t let go?
I’m between two worlds
I said oh yeah, I’m out of my mind
I’m between two worlds

There’s a lot of talk about the danger zone
There’s adventure novels ‘bout takin’ to the road

I know a woman’s body is only flesh and bone
How come I can’t let go?
I’m between two worlds


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Dziewczyna Mojego Chłopaka - Monika Brodka
    Dziewczyna Mojego Chłopaka - Monika Brodka
    liczba odtworzeń: 62
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Give It Up - Talk Talk
    Give It Up - Talk Talk
    liczba odtworzeń: 36
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I Found Out - The Pigeon Detectives
    I Found Out - The Pigeon Detectives
    liczba odtworzeń: 29
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • This Charming Man - The Smiths
  • Kultowy Time - Pink Floyd
    Time - Pink Floyd
    liczba odtworzeń: 2080
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Tomorrow Never Dies - Sheryl Crow
    Tomorrow Never Dies - Sheryl Crow
    liczba odtworzeń: 73
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Tango Libido - Püdelsi
  • The Stars (Are Out Tonight) - David Bowie
    The Stars (Are Out Tonight) - David Bowie
    liczba odtworzeń: 176
    do ulubionych strona artysty
  • Wszystko czego dziś chcę /REMIX/ - Monika Brodka
  • Blow Up The Outside World - Soundgarden